Nyhet

K-1 Max skjuts fram ytterligare

Den problemtyngda kickboxnings organisationen K-1 har ändrat datumet för sitt nästa event, för andra gången. Via ett kort meddelande på Facebook berättar organisationen att galan flyttas till den 11 oktober på grund av ”tekniska problem”.

Första tillfället galan flyttades var från den 26 juli till den 4 oktober och det på grund av oroligheterna och militärkuppen i Thailand. Nu blir galan alltså flyttad en gång till, en vecka framåt. Att galan flyttas till den 11e kan ha att göra med var galan kommer arrangeras.

Pattaya i Thailand är ett semesterparadis med mycket turister året runt. Här arrangeras ofta thaiboxningsevent varav de flesta är helt beroende av att turister köper biljetterna.

Oktober månad är starten på högsäsongen i Thailand och då inleds det största inflödet av turister under året. Att arrangera galan här, på Indoor Athletics Arena som tar 7 000 åskådare, vore lämpligt ur biljettförsäljnings synpunkt.

Main event på galan är Buakaw Banchamek vs Enriko Kehl. Matchen är finalen i 16-manna turneringen i lightweight grand prix som inleddes i september förra året. Det blir andra gången Buakaw och Kehl möts. De möttes första gången, då under thaiboxningsregler, på Max Muay Thai promotion i december 2013. Den gången vann Buakaw klart.

Utöver Buakaw vs Kehl är en annan känd fighter, Paul ‘Semtex’ Daley, annonserad att gå på oktober-cardet i Pattaya. Det blir Daleys officiella K-1 debut.

K-1 var en gång den ledande organisationen inom kickboxning men det har varit tufft det senaste åren. Ekonomiska problem ledde till att många stjärnor lämnade organisationen när de inte fick betalt. Numera ägs K-1 varumärket och rättigheterna av flera parter och galorna är betydligt mindre och mindre påkostade än de en gång var.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer