Nyhet

Andreas Ståhl borta ett halvår med bruten näsa och käke

Andreas ”Real Steel” Ståhl (9-1 MMA, 0-1 UFC) från Renyi i Umeå förlorade på enhälligt domslut i sin UFC debut mot Gilbert Burns (8-0 MMA, 1-0 UFC) på UFC on FOX 12 förra helgen. Vad som inte står i scorecarden är att Ståhl fightades större delen av matchen med bruten näsa och käke..

Ståhl:

Under första ronden i UFC-matchen så blev jag träffad av ett slag som tyvärr bröt min näsa och käke. De sista två ronderna hade jag svårt att andas då jag inte kunde andas genom näsan och svårt att gå för nedtagningar då min käke var helt lös.

Ståhl är känd för att vara tuff och han hade inte en tanke på att ge upp under matchen:

Jag försökte gå för nedtagningar några gånger men när han höll armarna runt mitt huvud så kände jag hur käken flyttade på sig eftersom den satt löst. Smärtan var kolossal men jag ville verkligen vinna matchen och vara fortsatt obesegrad så det fanns aldrig några tankar på att ge upp.

Ståhl är nu opererad hemma i Umeå och konsekvensen blev fyra titanplattor som håller ihop käken med skallen samt fixering av näsan. Enligt läkarna kommer återhämtningen ta 5-6 månader.

Ståhl gräver inte ner sig utan ser framåt och säger att han kommer komma tillbaka starkare och mer motiverad än någonsin.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer