Nyhet

Alistair Overeem skyller förluster på sitt gamla team vill fortfarande möta Brock Lesnar

Alistair Overeem (37-13 MMA, 2-2 UFC) kan inte släppa tanken på en re-match mot Brock Lesnar (5-3 MMA, 4-3 UFC), trots att han vann över Lesnar via TKO i första ronden i deras senaste möte på UFC 141 2011.

Brock Lesnar drog sig dessutom tillbaka för tre år sedan men Overeem tror att han kommer komma tillbaka.

Matchen mot Lesnar var Overeems första match i UFC. De två efterföljande matcherna förlorade Overeem. Han blev knockad av såväl Antonio Silva på UFC 156, som Travis Browne på UFC Fight Night 26 år 2013. Senaste matchen, mot Frank Mir (16-9 MMA, 14-9 UFC) på UFC 169 i februari i år vann Overeem på enhälligt domslut.

”The Demolition Man” Overeem säger så här om förlusterna:

Jag tror att mina förluster berodde en del på det teamet jag körde med vid den tiden. Man behöver ha bra sparring partners och bra coacher som tar hand om upplägget inför matchen, träningsprogram. Det saknades vid de här matcherna. Men åter igen, det är idrott och som ni såg med Spanien, som varit världsmästare två gånger, så krossar Nederländerna dem och Spanien kom inte ens till finalen. Men det är vad som händer, du vinner och rider på vågen och då förändras folk, team förändras, folk blir bättre, det kommer nya motståndare och ja, jag tappade bollen ett par gången men jag var dömd att göra så. Men, alla kan vara säkra på att jag alltid jobbar hårt, jag tränar alltid hårt, jag sätter ihop rätt team bakom mig och jag känner att en ny era med titlar ligger framför mig … jag tror att Brock Lesnar kommer tillbaka, han drar mycket publik, han är en känd kille, som drar biljetter. Så, det är en match jag är intresserad av.

Innan något annat måste Overeem ta sig förbi Ben Rothwell (33-9 MMA, 3-3 UFC) på UFC Fight Night 50 den 5 september. Galan går på Foxwoods Resort & Casino i Connecticut.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer