Nyhet

Chael Sonnens coach Fabiano Scherner: ”han har utvecklats massor och är redo för Metamoris”

Chael Sonnen kommer ge allt han har mot Andre Galvao när de möts i en superfight på Metamoris 4 om några dagar. Sonnen är klar underdog, ur ett grappling perspektiv åtminstone, men tänker använda det till sin fördel enligt coach Scherner.

Coach Fabiano Scherner om matchen och Sonnens förberedelser:

Till att börja med tränade vi mycket basics eftersom han (Sonnen) fightades som han brukar i MMA – som att till exempel vila i motståndarens guard. Det var han tvungen att sluta med. Han kommer inte få det lätt i den här matchen eftersom han inte får slå. Halva hans försvar försvann på grund av det. Jag tränade basics med honom, submission- och svepförsök, och hans game har utvecklats de senaste veckorna.

Han tränar för en 20-minuters match, en bra match, inte som Schaub gjorde mot ’Cyborg’. Chael gillar att bjuda på show. Ibland bryr han sig inte särskilt om att han förlorar ifall han gjorde en bra prestation. Han vill göra sitt bästa och göra en bra match, och han måste fightas om han vill, han kan inte gömma sig. Det är inga poäng i matchen och han möter den bästa grapplern i världen. Galvao går alltid för submissions, så om Chael klarar 20 minuter utan att klappa … det blir svårt att kalla det en vinst men givet vilka de är skulle det inte vara ett bra resultat för Galvao. Men jag skulle inte kalla det en vinst för Chael. Det beror på hur matchen ser ut. Schaub blev inte submittad av ’Cyborg’ men det var en hemsk match.

Schaub mötte ”Cyborg” Abreu på Metamoris 2 i juni 2013. Matchen var händelselös och på grund av att Schaubs game, att vinna tid, så kände grundaren Ralek Gracie sig tvingad att skriva om hela regelverket till ”submission-only”. Sonnen måste vara aktiv i sin match mot Galvao.

Scherner fortsätter:

Flera Gracie Barra killar kom till Portland för att träna med honom. Killar som har grymt game från underst i guard. Vi har tränat hans försvar men han måste också attackera Galvaos guard. Han kan inte bara försvara för det skulle göra honom förutsägbar. Han måste fightas mer, försöka svepa honom. Han är fokuserad på den här matchen, så det har varit lätt att träna honom. Hans grappling har utvecklats mycket.

Galvao hade aldrig i närheten samma framgång i MMA som han haft i jiu-jitsu och grappling. Galvao tävlade i MMA i ett par år och mötte killar som Tyron Woodley och Jason High i Strikeforce och Dream. Galvao har flera jiu-jitsu världstitlar och ADCC guld och det gör honom till storfavorit i matchen mot Sonnen.

Scherner avslutar:

Alla undrar hur lång tid det kommer ta för Galvao att dra ut Chael. Alla kommer vänta på det, vänta på en submission. Galvao är ADCC mästare, han har nyligen fightats i VM i BJJ, och han möter en MMA fighter som har blivit submittad flera gånger i sina MMA matcher. Många förväntar sig en enkel match för Galvao, jag hoppas att även Galvao tänker så.

Chael Sonnen vs Andre Galvao går på Metamoris 4 den 9 augusti i Los Angeles.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer