Dan Hardy vill pensionera Diego Sanchez i sin comeback

UFC kommentatorn och forne welterweight titelutmanaren Dan Hardy tror att han fortfarande har en god chans att komma tillbaka till fightingen.

På grund av en åkomma på hjärtat som kallas för Wolff–Parkinson–White syndrome har britten varit tvungen att dra sig tillbaka men nu har han fått positiva besked från sin läkare i England.

”Jag talade med läkaren som jobbar för UFC i England och han sade att det inte skall vara några större problem att få mig clearad för match.”

”Det handlar om att gå igenom de rätta testerna, träffa de rätta kardiologerna – de som inte försöka tjäna en slant genom att sälja mig en operation. Det är där jag står just nu, särskilt när det gäller de amerikanska läkarna. De försöker sälja mig en bil när jag inte behöver någon.”

I april i år valde Hardy att dra sig tillbaka istället för att genomgå en operation som troligen skulle tillåtit honom att fightas i USA. Även om det är oklart ifall UFC låter Hardy fightas utan att ha gjort operationen så är Hardy orubblig i sin tro att en comeback är inom räckhåll.

”Jag hade varit villig att tänka om ifall min åkomma skulle sig vara en komplikation för min hälsa. Men som det är just nu så är det en komplikation för min karriär och jag känner verkligen att jag fastnat i sjukvårdssystemet.”

Under tiden har Hardy jobbat som kommentator för UFC Fight Pass. Han kommer snart att flytta från Las Vegas där han bott i flera år tillbaka till England som blir lättare att utgå ifrån när han ska till galorna i Europa, Mellanöstern och Afrika.

Hardy (25-10 MMA, 6-4 UFC), som gick match senast i september 2012 mot Amir Sadollah, har haft en del tid att tänka på vem han skulle vilja möta i en eventuell comeback och han har en idé:

”Diego Sanchez, för att han han rånade Ross Pearson på vinsten, det var en av de värsta bortdömningarna jag sett.”

Hardy och Pearson var länge träningskamrater på Team Rough House i Nottingham och en match mot Sanchez vore inte bara bra för Hardys comeback utan skulle också bli lite av en revansch.

”Jag tycker Diego representerar den gamla skolan där man bara går framåt i boxning stance och ser man vem som faller först.”

Just nu är Hardys största motståndare dock reglementet som han försöker övertala till att låta honom fightas igen, och i så fall gärna mot Sanchez:

”Jag skulle vilja gå in och pensionera honom. Jag får min comeback match, jag ger honom sin sista match och så ser vi var vi hamnar”

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer