Robbie Lawler signar med Adidas och möter Johny Hendricks tidigt 2015

Sportjätten Adidas har i det tysta signat ett sponsoravtal med Robbie Lawler (24-10 MMA, 9-4 UFC) och nu börjar resan mot re-matchen mot Johny Hendricks som tros bli av i början på 2015.

Johny Hendricks (16-2 MMA, 11-2 UFC) är så sakta på väg tillbaka efter sin biceps-operation och skulle kunna vara tillbaka i action i slutet på året. Men troligtvis får han ytterligare några månader på sig för att vara på den säkra sidan.

Enligt Dana White kommer ”Bigg Rigg” Hendricks att behöva all tid för förberedelser han kan få:

”Robbie Lawler har varit riktigt grym, han har ställt upp och tagit många matcher. Det här är hans tredje match på fyra månader tror jag. Nu skall han ha lite ledigt, få tid att slappna av, fokusera och bara ställa in sig på Johny Hendricks. Om jag var Johny Hendricks skulle inte jag vilja möta Robbie Lawler efter en så lång tids frånvaro. Tidigt 2015 låter som en vettig tidpunkt de kommer mötas.”

Senast Hendricks gick match var på UFC 171 i mars då han mötte Lawler. Hendricks vann den gången. På presskonferensen efteråt kommenterade Lawler förlusten så här:

”Det är uppenbart att jag behöver jobba hårdare”

Det var också precis vad han gjorde. Lawler har sedan dess vunnit två matcher på fyra månader.

Hendricks coach, Marc Laimon säger så här om re-matchen:

”En omedelbar re-match känns alltid lite sådär men jag tycker att Lawler har förtjänat det”

Hendricks sade innan matchen Lawler vs Brown att det inte spelade honom någon roll vem han fick möta men att han inte skulle ha något emot att visa Lawler vad han går för när han är hel.

Gällande Adidas sponsring av Lawler så skall han enligt uppgift erhålla all utrustning han kan tänkas behöva och en icke känd summa pengar mot att han promotor Adidas.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer