Nyhet

Gennady Golovkin höll nollan

Australiensaren Daniel Geale var självsäker och övertygad om att han skulle slå ut den obesegrade Gennady “GGG” Golovkin från Kazakhstan när de gjorde upp i boxningsringen på Madison Square Garden på Manhattan i New York i helgen. Riktigt så blev det inte.

Golovkin är fortfarande obesegrad efter att ha knockat Geale i tredje ronden. Geale såg till att Golovkin fick en del att jobba med men Golovkin var kylig och väntade på det perfekta tillfället att slå till. Redan i andra ronden skakade Golovkin australiensaren med en höger men det var fortfarande inget mot vad som komma skulle.

Golovkin utnyttjade sin vana trogen sin giftiga jab för att sätta upp sina bomber och sent i tredje ronden var det färdigt. Geale blev pressad in i ena ringhörnan och kom sedan aldrig därifrån. Efter en del slagväxling satte Golovkin en ren och stenhård höger, rakt på Geales haka som åkte i backen. Han lyckades ta sig upp på fötterna igen men domaren, Mike Ortega, stoppade matchen efter räkning. Den officiella tiden för stoppet och Golovkins sjuttonde KO blev 2,47 minuter in i tredje ronden.

Golovkin (30-0, 27 KO):

”Han är en väldigt duktig fighter men min stil är bättre.”

Golovkin passade också på att utmana Miguel Cotto som är den motståndare han vill slå härnäst.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer