Nyhet

Ralek Gracie försvarar att Chael Sonnen får gå på Metamoris

Metamoris är ett grappling event som grundades av Ralek Gracie 2012. En av huvudmatcherna på Metamoris 4 är Chael Sonnen vs. Andre Galvao. Sonnen är avstängd från MMA i två år på grund av att han ertappats med fem typer av otillåtna prestationshöjande preparat i dopingtest men Gracie försvarar Sonnens deltagande på Metamoris.

Ralek Gracie försvarar Sonnens deltagande på Metamoris genom att hävda att steroider inte är något man drar nytta eller fördelar av i Jiu-Jitsu eftersom den som brukar steroider ganska snabbt förlorar energi och inte orkar längre ronder – på Metamoris är ronderna 20 minuter långa.

Det är ingen hemlighet att topp BJJ-utövare runt om i världen använder sig av steroider. Gracie vill inte uttala sig om EPO (som Sonnen också åkte dit för i tester) då han inte vet så mycket om det.

Det är ingen striking involverat i regelverket på Metamoris och Sonnen, som är avstängd från MMA på grund av att han tagit otillåtna prestationshöjande preparat, anses därför inte utsätta Galvao för någon hälsofara när de möts i ett grappling-regelverk.

Sonnen är kontroversiell men han är inte känd för att backa för matcher. Inte heller denna gång då han tar sig an en trefaldig ADCC världsmästare i grappling.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer