Nyhet

Juliana Lima lättad över att lämna TUF 20

Juliana ”Ju Thai” Lima fick lämna TUF 20 och gör sin UFC-debut tidigare än förväntat. Lima möter Joanna Jedrzejczyk ikväll på UFC on FOX 12.

Thaiboxaren Lima (6-1 MMA) lämnade Invicta FC för The Ultimate Fighter säsong 20 men den planen höll inte länge för imorgon lördag möter hon Joanna Jedrzejczyk (6-0 MMA på UFC on FOX 12 i Kalifornien.

”Wow, tack gode gud för att det äntligen är min tur. Jag började träna hårt när jag fick veta att jag skulle vara med i The Utimate Fighter. Sedan sade de att jag inte skulle komma med men att jag skulle fortsätta träna hårt för att de skulle ge mig en match istället.”

”Jag bestämde mig för att åka till USA och träna på Renzo Gracies gym och därefter med min tränare och mästare ”Draculino”. Jag har tränat hårt och jag är redo”

TUF 20 kommer kröna den första UFC strawweight mästarinnan någonsin i slutet på säsongen men Lima är glad att vara ute ur serien.

”Jag är faktiskt lättad. Jag var ledsen för att det var en möjlighet att vinnan titeln. Men jag har fyra matcher på mitt kontrakt och jag vet att jag har vad som krävs för att vinna titeln ändå. Helt ärligt känner jag att det var det bästa valet för mig, jag är inte en lätt person att leva med och jag skulle bara ge de andra problem”

”Hela grejen, att leva och bo med andra tjejer, kändes lite spänt. Så det här blev jätterbra, jag undviker stressen att vara i TUF och behöva hålla vikten hela tiden. Dessutom gör jag UFC-debut på en stor gala. Det är underbart.”

UFC skall ha tagit beslutet att utesluta Lima på grund av att hon inte talar engelska. Det är inte sant dock.

”De sade att jag inte kan prata engelska. Det kan jag. Jag har inte perfekt engelska men jag kan tala engelska. Men vaddå, den ursäkten var grym för den fick mig ut ur huset så det känns helt okej. Jag brydde mig inte. Jag har har tagit examen i Turism och jag har jobbat på kontor i sex år och jag kan engelska.”

Limas coach, Marcelo Uirapuru, blev försenad till USA och träningscampet men Alexis Davis som nyligen förlorade mot Ronda Rousey kom till hennes undsättning.

”Min coach Uirapuru var tvungen att avboka sin resa då hans mamma brutit sitt ben. Jag var här (i USA) ensam men Alexis Davis och hennes man Flavio hjälpte mig mycket. De hämtade mig på hotellet varje dag vi skulle träna. Den här veckan har jag sparrats fem ronder med henne varje dag. De behandlade mig som familj, jag fick följa med dem hem och de hjälpte mig. De är änglar.”

Lima ser Joanne Calderwood och Carla Esperanza som favoriter till att vinna TUF 20. Men Lima menar att hon kan slå dem alla, inklusive Claudia Gadelha (även hon från Brasilien).

Gadelha (12-0 MMA, 1-0 UFC) gick nyligen match mot finskan Tina Lähdemäki på UFC Fight Night ”Cerrone vs Miller” i juli och vann.

”Claudinha började med MMA tidigare än jag. Hon förtjänar att vara i UFC och hon är ett tufft svartbälte men hon är inte oslagbar.”

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer