Nyhet

Ebenezer Braga flyttar till USA och planerar comeback

Ebenezer ”Pitbull” Braga (13-7-2) gick i pension 2004 efter en knockout förlust mot nuvarande förste utmanaren i UFC:s tungvikt Fabricio Werdum (18-5-1), på Jundge Fight 2. Efter 10 år vill han nu göra comeback.

Braga har sedan 2004 ägnat sig åt sin tro och sitt företag.

”Mitt företag har växt en hel del och förra året blev jag utnämnd till herde i min kyrka, då bestämde jag mig för att det var dags för en förändring. Mina två söner bor i Boston och jag vill bo nära dom, så jag sålde min fabrik och nu ska jag bo där. Ett nytt äventyr i mitt liv.”

Med sin flytt till USA har Braga planer på att återgå till kampsporten. Han är imponerad över utvecklingen inom MMA sedan han slutade, men tror att det fortfarande finns vissa aspekter av sporten där det finns utrymme för förbättring. Braga skämtsamt:

”Jag hade en bra tid inom MMA och K-1 och jag planerar en comeback. I 16 års tid fightades jag utan viktklasser och regler. Ibland gjorde vi tre matcher på en kväll. Idag är det viktklasser, regler och tillstånd till användning av TRT.”

Braga planerar att flytta till Boston innan september, men ska först genomgå en efterlängtad operation av sin brutna näsa:

”Jag har skjutit på den här operationen i flera år.”

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer