Nyhet

Tyrone Spong inte längre kontrakterad av Glory?

I helgen var det en del uppståndelse kring om Tyrone Spong möjligen var på väg in i UFC. Men hans avtal med GLORY borde sätta käppar i hjulet, eller?

Med tanke på Spongs position i GLORY så verkade det ändå inte som en möjlighet för Spong att eventuellt signa med UFC. Spong är en av GLORYs toppfighters vilket innebär att han också är en av de bäst betalda i organisationen. Det var därför förvånande att Spong dök upp på UFC i Dublin och frågade Dana White om ett UFC-avtal. Det verkade vara stundens infall mer än en konkret plan och möjlighet?

Intervjun med Spong, se videon ovan, tyder på att det kanske var en allvarligt ställd fråga till White. Enligt Spong så är nämligen hans kontrakt med GLORY avslutat. Om han hade vunnit GLORY Light Heavyweight Championship hade framtiden enligt avtalet sett annorlunda ut men nu verkar Spong alltså vara fri från avtal. Han säger att han gärna förhandlar fram ett nytt avtal med GLORY men just nu verkar alltså flera dörrar stå öppna.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer