Nyhet

M-1 Challenge kommer arrangeras årligen i Kina

Den Ryska MMA organisationen M-1 Global har nu tecknat ett 10 års avtal för evenemang i Kina. M-1 Global kommer arrangeras årligen med start 11 november.

M-1s VD Vadim Finkelchtein har gått ut med nyheten via pressmeddelande och avslöjar även organisationens första arrangemang som kommer äga rum den 11 november på Mastercard Center, tidigare känt som Wukesong Arena, i Peking. Master Center är i första hand en basket arena som byggdes speciellt för de olympiska spelen 2008. Det är en av de största arenorna i Kina och rymmer upp till 18 000 åskådare.

Vadim Finkelchtein:

”Det är en stort för M-1 och MMA att ha arrangemang i Kina. Vi kommer göra vårt bästa för att inom kort sätta ihop ett bra fightcard med några av våra bästa fighters, däribland Rysslands bästa fighter Sergei Kharitonov. Han är stark och mycket erfaren. Jag tror att han blir en bra representant för Ryssland som kommer starkt inom MMA.”

Den 33 årige Sergei Kharitonov (21-5) tävlade senast i MMA på Fighting Championship i Ryssland i mars då han vann i andra ronden på TKO mot Tyler East (11-4). Den hårda ryssen har också vunnit över bland annat Andrei Arlovski, Alistair Overeem, Fabricio Werdum och Pedro Rizzo under sin MMA karriär.

Sergei Kharitonov:

”Det här eventet är väldigt viktigt för mig och jag är mycket glad att Vadim Finkelchetein ser mig som en elitidrottare. Jag är glad över att ha fått erbjudandet att fightas och jag accepterar erbjudandet med glädje. Jag är inte säker på vem jag kommer möta men jag vet att M-1 kommer välja en högkvalitativ motståndare till mig”

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer