Nyhet

Conor McGregor vs Dustin Poirier kommer att gå på UFC 178

Det tog inte UFC lång tid innan de bokade in Conor McGregors (15-2 MMA, 3-0 UFC) nästa match. McGregor vann övertygande mot Diego ”DB” Brandao (18-10 MMA, 4-3 UFC) på UFC Fight Night Dublin i helgen som gick.

Bara tre dagar efter McGregors uppvisning i Dublin inför en publik i total eufori över sin hemmafighter så var matchen mot Dustin Poirier (16-3 MMA, 8-2 UFC) bokad.

De kommer mötas på UFC 178 i Las Vegas den 27 september på MGM Grand Garden Arena.

Poirier har högljutt via bland annat Twitter bett om att få möta McGregor. Han anser att det är hans uppgift att sätta ”Notorious” på plats efter att McGregor bland annat sagt att eftersom Poirier inte tog chansen när Cole Miller skadade sig inför UFC Fight Night Dublin så vill han inte möta McGregor.

McGregor har nu elva raka vinster varav de tre senaste är i UFC-buren. Han har också avslutat alla utom en inom matchtiden.

Poirier är bara 25 år men har redan gått tio matcher i UFC och är rankad som nummer sex i viktklassen. De två förlusterna han har är mot Chan Sung Jung och Cub Swanson. Senaste matchen Poirier gick var mot svenske Hamid Akira Corassani på ”The Ultimate Fighter Nations” Finale den 16 april i år. Poirier vann på TKO (slag) 42 sekunder in i andra ronden.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer