Nyhet

Dustin Poirier om kommande matchen mot Conor McGregor: ”Det kommer vara hans första riktiga match

Conor McGregor vann med besked i helgen på UFC fight Night Dublin. Men varken Cole Miller som skulle ha mött Conor McGregor om han inte blivit skadad, eller Dustin Poirier som troligtvis kommer att möta McGregor härnäst är särskilt imponerade av irländaren.

Cole Miller (21-8 MMA, 10-6 UFC), som rehabiliterar en bruten hand, satt bänkad och tittade på UFC Fight Night Dublin i helgen. Miller skulle mött McGregor egentligen men på grund av sin skada tvingades han hoppa av och Diego ”DB” Brandao tog hans plats. Miller var inte särskilt imponerad av McGregor:

“Det såg stabilt ut. Men det är ganska lätt att se bra ut när allt är tillrättalagt för att du ska se bra ut. Han fick fightas på hemmaplan med alla de här människorna omkring honom som supportar honom. Han fick ett fullgott träningscamp till skillnad från sin motståndare.”

”Ingen kan klandra Diego. Han gick in i buren och som jag sade, han fick inte ett ordentligt träningscamp inför matchen.”

Vinsten över Brandao skickade McGregor uppåt i rankingen och är nu bland de tio bästa i viktklassen.

“Jag tror att Conor är bra för viktklassen. Antingen så gillar man honom eller så gör man det inte. Antingen så upprepar de vad Dana redan har sagt om honom eller så skapar man sig en egen uppfattning.”

”Jag läste någonstans att Dana sagt att Conor påminner om Ronda Rousey. Det är ett vågat uttalande. Jag sade till min bror att de är ju båda blonda. Det måste vara därför”

Miller tror inte att McGregor kan upprepa det han gjorde i Dublin i helgen någonstans utanför sitt land.

”Absolut inte. Efter matchen hörde jag inte allt han sade. Det var inte för att jag inte förstod honom utan för att publiken var så högljudd. Om han var här (i USA) så hade publiken inte varit densamma.”

Även om Miller inte tycker att McGregor har förtjänat det så ser han en match mellan McGregor och Poirier härnäst.

”Jag tycker att Poirier har jobbat hårt, presterat och imponerat i viktklassen. Jag tycker han är redo för Frankie Edgar, Cub Swanson eller Chad Mendes. Det är uppenbart att UFC försöker få till McGregor vs Poirier men jag tycker inte McGregor förtjänar det, men å andra sidan är det mycket han fått som jag inte heller tycker att han förtjänar.”

Dustin Poirier (16-3 MMA, 8-2 UFC) har gått ut och sagt att en match mot honom kommer bli den första riktiga matchen för Conor McGregor.

“Jag har varit i den här divisionen sedan WEC blev sammanslagen, jag har betalat priset, jag har tränat stenhårt dag ut och dag in, jag har vunnit de matcher jag behövt vinna och jag har haft en del tuffa matcher. Jag tycker att jag förtjänar att vara här uppe. Jag behöver vara där folk pratar om mig. McGregors namn och featherweight titeln borde inte någon nämna. Jag kan inte fatta vilken hype det är runt den killen.”

”Om jag ska vara ärlig tycker jag att jag borde möta Frankie Edgar, Chad Mendes, Cub Swanson igen…jag borde fightas mot topp-killarna. Men, jag har bett om de matcherna men har inte fått dem. Så vad ska jag göra?”

Poiriers uttalanden har inte blivit väl bemötta i alla läger:

”Jag har fått så många hat-meddelanden och så vidare, men det är lugnt. Bygg upp honom. Det kommer bli desto trevligare att slå ut honom. Den här killen är inte vad man tror att han är. Jag är den bäste i den här divisionen, jag är mycket säker på min förmåga och jag känner mig farligare än någonsin.”

Poirier fick frågan om han tycker att McGregor är en topp-tio fighter i viktklassen och svarade:

“Nej, nej. Inte ens topp-tio. En match mot mig kommer vara den första riktiga matchen han går.”

“Jag tycker att han är respektlös mot hela featherweight klassen och ingen kommer träda fram och plocka ned honom. UFC är mitt hus. Jag har nått hit för att jag jobbat hårt och ingen skall komma in hit och gå runt och snacka skit.”

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer