Nyhet

Alistair Overeem erkänner viktnedgång men kommer inte byta till light heavyweight

Det har dykt upp bilder på en mer slimmad Alistair ”Demolition Man” Overeem som tävlar i UFCs heavyweight. Rykten har börjat surra att Overeem skall gå ner till light heavyweight men det stämmer inte enligt ”Demolition Man”.

Overeem (37-13, 2-2 UFC) erkänner viktnedgången och säger att han vill vara redo för en titelmatch på fem ronder om det blir aktuellt. Men säger samtidigt han absolut inte vill ge upp någon muskelmassa och gillar dessutom att vara stor och stark.

”Jag har ögonen på titeln, titelmatcher är fem ronder och även om man inte går titelmatcher så går man main events. Så, man måste vara redo för fem ronder och konditionen är en viktig nyckel. Jag har helt enkelt fokuserat på min uppgift, på det som är viktigt. Styrka är såklart viktigt men även om jag förlorar några pounds så är jag fortfarande lika stark. Nej, jag gillar att äta. Jag gillar att vara stor, jag gillar att vara stark. Om jag ska vara ärlig så klarar jag inte ens 205 pounds. Du vet, det vore ohälsosamt, så nej, inte mer 205 för mig. Spelar storleken verkligen roll?”

Ja, vi får väl se, på UFC Fight Night 50 den 5 september möter Alistair Overeem ”Big” Ben Rothwell.

Overeem är tillbaka på rätt köl igen och på gång sedan han vann mot Frank Mir på UFC 169 via enhälligt domslut.

Rothwell (33-9, 3-3 UFC) har vunnit varannan match en period tillbaka och har även han en vinst i ryggen. Rothwell vann senast mot Brandon Vera på UFC 164.

Du kan ta del av det senaste avsnittet av ”The Reem” ovan.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer