Nyhet

Fem frågeställningar inför UFC on Fox 12

UFC on FOX 12 går på lördag på SAP Center i San José Kalifornien. Många har stora förväntningar på galan vars main event är contender no. 1 för welterweight titeln Robbie Lawler vs Matt Brown. Vinnaren kommer få möta Johny Hendricks som innehar titeln i viktklassen.

Co-main event är en match i light heavyweight mellan Anthony Johnson och Antonio Rogeiro Nogueira.

Som upptakt till galan ställs fem intressanta frågor:

Har Matt Brown det som krävs för att ta sig förbi Robbie Lawler?

Underskatta inte Matt Brown (19-11, MMA, 12-5 UFC). Han är en av de mer spännande i UFC med stor potential. Men han möter en kille i Lawler (23-10-1 MMA, 4-1 UFC)som har precis samma potential. Lawler verkar ha fått en nytändning och han rör inte en min även om han blir hårt träffad. Brown har visat lite sämre pokerface och han var ganska illa där an i sin senaste match mot Erick Silva. Matchen lär inte gå till domslut.

Kommer UFC on FOX 12 att nå över 3 miljoner tittare?

UFC on FOX 11 drog 2,5 miljoner tittare men det fightcardet har inte samma stjärnstatus som UFC on FOX 12. UFC on FOX 12 har också högre förväntningar på sig vilket kommer pusha tittarsifforna.

Borde Antonio Rogeiro Nogueira vara underdog mot Anthony Johnson?

Det må vara hänt att Anthony Johnson (17-4 MMA, 8-4 UFC) körde över Phil Davis som en ångvält i senaste matchen, en match som många trodde Davis skulle vinna med sin brottning. Nogueira (21-5 MMA, 4-2 UFC) har inte fightats på över ett år men han slog då den högt rankade Rashad Evans. Men, Nogueira är bra, han är inte rädd för att utväxla slag, han är farlig på marken och har bara blivit knockad en gång i sin karriär. Det är väl sannolikt Johnson som vinner men Nogueira kommer inte ge bort något gratis.

Kommer Dennis Bermudez använda Clay Guida som en språngbräda?

Bermudez (13-3 MMA, 6-1 UFC) har sex vinster i ryggen och han möter den största grindvaktaren av alla tider i Clay Guida (31-14 MMA, 11-8 UFC). Guida är svår att avsluta och har, sett till historien, vunnit flera delade domslut. Bermudez kommer behöva prestera på sin högsta nivå för att ställa allt utom tvivel, om han inte lyckas avsluta Guida inom tiden såklart.

Kommer Bobby Green att ställa till det mot Josh Thomson?

Bobby Green (22-5 MMA, 3-0 UFC) har sju raka vinster, varav tre är i UFC. Men han möter den tuffaste utmanaren hittills i den forne Strikeforce lightweight mästaren Josh Thomson (20-6 MMA, 1-1 UFC). Thomson är den mer grapplingorienterade av de två och om han inte lyckas få ner Green eller åtminstone överbrygga avståndet kan Thomson mycket väl förlora den här matchen. Green tenderar att bli lite defensiv emellanåt men i den här matchen behöver han behålla sin offensiv för att ta Thomson. Kommer bli en intressant match.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer