Nyhet

Ronda Rousey i The New Yorker som ”den elaka tjejen som älskar att bli hatad”

Ronda Rousey, UFCs bantamweight mästarinna, är inte främmande för uppmärksamhet. Förutom att hon vunnit en ESPY och landat roller i flera större Hollywood filmer så har hon nu tagit steget in i de lite finare salongerna genom sin ”Mean Girl” artikel i The New Yorker.

Här är ett utdrag ur artikeln:

”Rousey menar att hennes jobb är att lista ut hur hon skall reagera på sina motståndares attacker och misstag, och därefter träna tills att dessa reaktioner är reflexer. Samtidigt vet hon att MMA inte skulle vara så populärt om inte matcherna genererade råbarkade slagsmål och knogmackor och om inte de riktiga hardcore fansen, i alla fall då och då, finnser sig själva ylandes efter mer blod. Rousey själv är inte immun mot att hamna i ett tillstånd där hon förväxlar fight och fight, och hon säger att det oundvikligen kommer till en punkt i träningscampet när den tekniska överlägsenheten inte verkar tillräcklig. Hon säger, ”Jag tänker alltid, om jag skulle springa på dem (motståndarna) på en parkering och de gav min lillasyster en örfil, skulle jag ha förmågan att ge dem ordentligt med stryk? Svaret är alltid att ja, det skulle jag.”

Rousey kommer förmodligen inte gå match förrän i slutet på det här året då hon återhämtar sig efter operation och skador.

Det är svårt att föreställa sig tiden när Dana White inte alls var sugen på att ta in kvinnor i UFC.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer