Nyhet

Luke Barnatt om Wanderlei Silva: ”Jag är killen som planerar hans pensionsfest”

Luke Barnatt som förlorade via ett kontroversiellt domslut i matchen mot Sean Strickland på UFC Fight Night 41 är på väg till Alliance Gym i San Diego för ett tre månaders långt träningscamp. Han har flera planer och framåt, bland annat att pensionera Wanderlei Silva.

Luke Barnatt:

”Jag håller på att planera ett samarbete med dem för att de ska hjälpa min karriär framåt”

Barnatt (8-1 MMA, 3-1 UFC), 26 år, ser gärna ännu en deal komma hans väg och det är en match mot Wanderlei Silva (35-12-1 MMA, 5-7 UFC). Barnatt skulle gärna vilja vara den som pensionerar Silva och dessutom, som en extra bonus, få hämnas före detta UFC-fightern och Barnatts TUF 17 coach, Chael Sonnen.

”Största skälet är såklart Chael. Jag och Chael är nära vänner. Han har det tufft nu. Många säger att jag borde ta avstånd från honom men det är löjligt.”

”Vi är bra vänner, han har gjort mycket för mig och mycket för sporten. Jag tror fortfarande på honom och han kan inte möta Wanderlei men det kan jag och jag är förmodligen den bästa att ersätta honom.”

Chael Sonnen har dragit sig tillbaka från UFC och fick sparken från FOX Sports när det uppdagades två gånger om att han tagit otillåtna och prestationshöjande preparat. När han drog sig tillbaka hade han en match inbokad mot Silva på UFC 175. Silva ströks också från matchen då han undvikit ett test från Nevada State Athletic Commission. Vitor Belfort skulle ha tagit Silvas ställe.

Barnatt:

”Jag spelar spelet, absolut. Det kommer bli en tuff match att få men får jag den och kan ta den till Europa eller gå den på en större gala så vore det grymt för min karriär. Wanderlei är slut så de kan lika gärna använda det sista han har till att kicka igång någon annans karriär.”

”För min del är det en match som är lite utom räckhåll för mig så det är upp till UFC. Om de vill att jag möter honom på hans bakgård, då möter jag honom på hans bakgård. Det spelar ingen roll för resultatet blir detsamma.”

Det verkar i alla fall som att Silva åtminstone lyssnat på Barnatt. På Silvas Instagram kan man läsa en kommentar Silva skrivit till en bild på honom och Barnatt ”Vem är den tunnisen som snackar skit!”

Silva har också kommenterat Barnatts utspel så här:

”Sonnen och Belfort är de jag vill möta och de matcherna måste bli av. När Sonnen är klar att fightas igen så kan det bli av. Det finns även andra, till exempel den killen som förlorade mot Belfort, Luke Rockhold. Jag tänkte inte ens på honom men när jag tillfrågades om jag kunde möta honom sade jag att det vore okej. Jag vet bara vem han är på grund av att han förlorat mot Belfort. Den här andre tunne killen (Barnatt) verkar vara lätta pengar. Jag vet inte vem han är. Jag tittade på hans bild och sade ”Det är inte sant, den här tunne killen?” Att slå en pajas som han är lätta pengar. Jag skulle gå med på att möta honom, helt klart”

Om UFC bokar matchen är svårt att veta. Silva riskerar disciplinära åtgärder då han undvek NSACs dopingtest inför UFC 175.

Barnatt:

”Jag är ett dåligt alternativ för den killen (Silva). Jag slår honom var som helst. Han är gammal. Han har inget nytt att komma med. Man vet vad han kommer att göra. Han kommer komma springandes och svingandes vilket är underhållande. Men det det fungerar inte mot en ung fighter som är 6-foot-6 och som kan röra sig och slå honom”

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer