Nyhet

Svenske MMA-stjärnan drar tillbaka sin överklagan och döms för väskkuppen

UFC-aktuelle fightern dömdes mot sitt nekande till 1 år och 9 månader i hovrätten samt ett skadestånd på 478 000 kronor. Då överklagades domen till Högsta domstolen. Nu har stjärnan dragit tillbaka sitt överklagande och börjat avtjäna sitt fängelsestraff.

Det var i maj 2013 fightern fälldes för en smash & grab-kupp mot en lyxbutik i Stockholm som säljer framförallt handväskor. Rånarna kom över ett byte till ett värde av 1,7 miljoner kronor.

Inledningsvis dömdes fightern till 1,5 års fängelse i tingsrätten. Därefter överklagade han domen då han hävdade att han befunnit sig på fel plats vid fel tillfälle. Hovrätten skärpte straffet till 1 år och 9 månader samt lade till ett skadestånd på 478 000 kronor. Den domen överklagades likaså, men nu har den anklagade alltså bestämt sig för att dra tillbaka sitt överklagande och avtjäna straffet.

Det var tänkt att fightern skulle gå match på en svensk gala i år då hans UFC-kontrakt revs när han dömdes för brottet. Matchen på den svenska galan blev dock inställd.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer