Nyhet

Floyd Mayweather: ”Att möta Maidana är som att möta en MMA-fighter”

Ständigt extravagante Floyd Mayweather (46-0) sparar aldrig på munlädret när det gäller sina motståndare. Läs vad han har att säga inför rematchen mot argentinaren Carlos Maidana (35-4) den 13 september i Las Vegas.

Maidana har varit den som har varit närmast att slå Mayweather sedan hans match mot Oscar De La Hoya som slutade i ett delat domslut i maj 2007. När de möttes i maj fick Mayweather ta emot mer stryk än han fått ta på länge även om matchen slutade med ett domslut i Mayweathers favör. Maidana träffade med hela 221 av 858 slag (26%) vilket är det mesta någon av Mayweathers motståndare har landat någonsin. Detta slutade med att fansen skrek efter en rematch och mästaren fick till slut ge med sig.

Maidana:

”Jag tror jag fick rematchen på grund av pressen från fansen. Vi analyserade Mayweathers fight mot Jose Luis Castillo (som är den enda fightern Mayweather har gått en rematch mot hittils). Där såg vi att Mayweather är väldigt defensiv och svår att träffa. Men den fighten gav oss en bra insikt i vad vi kunde göra. Vår gameplan var bra och vi kan lägga till mer på den.”

Mayweather menar däremot att enda anledningen att Maidana klarade sig så bra var att på grund av att han fightades smutsigt. Han påstår även att han fick ta emot 20 låga slag i herrarnas första match;

”Han måste göra något annorlunda, inte jag. Det enda han kan göra är att ta bort sin smutsiga fighting. Om han gjorde det skulle han antagligen inte vinna en enda rond. Jag kommer vila mycket mer och vila min kropp. Jag kommer träna mer styrka och kondition inför den här fighten eftersom jag inte kommer möta en boxare utan en MMA-fighter.”

”Är maidana bättre än Miguel Cotto? Nej. Är Maidana bättre än Canelo Alvarez? Nej. Är han en smutsigare fighter? Ja. Han vill hålla i mig och armbågas. Jag fick inte ett sår från ett slag. Jag fick ett sår från en skallning.”

Maidanas tränare; Robert Garcia tar Mayweathers uttalanden med ro;

”Det var alltid en fråga kring hur stark Mayweather var, men Maidana sa efter fighten att vi inte hade något att oroa oss för. Vi vet hur vi ska slå Floyd Mayweather. Han är inte oslagbar. Vi såg det första gången och vi kommer se det igen.”

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer