Nyhet

Edmond Tarverdyan: ”Ronda Rousey är topp tre pound-för-pound”

Ronda Rousey (10-0 MMA, 4-0 UFC) är den klart bästa fightern i sin viktklass så här långt. Hon har avslutat alla sina tio motståndare hyfsat bekvämt och har endast behövt fightas i snitt 2 ½ minut per match. Men hur står hon sig jämfört med sina manliga kollegors prestationer?

Ronda Rouseys coach, Edmond Tarverdyan, fick frågan. Han har ju inte direkt en objektiv position men säger att Rousey hör hemma bland de tre bästa i världen pound-för-pound:

”Topp tre, utan tvekan. Ronda avslutar sina motståndare i varje match. Hon är fantastisk i sin förmåga och på att jobba hårt och det visar hon i buren. 16 sekunder och hon fick till allt. Bra slag, bra knä, bra nedtagning och ground’n pound. Den här tjejen gjorde allt på 16 sekunder, så hon är topp-tre.”

”Sättet hon presterade mot Sara McMann, olympier med silvermedalj, hur hon kontrollerade McMann mot buren. Hon satte ihop sina kombinationer, mixade med armbågar, allt, och sänkte henne. Det är fantastiskt.”

”Det jag ser hos henne, ja, hon avslutar sina matcher tidigt, men det är att hon är bäst i världen. Hon hör hemma bland topp-tre i världen.”

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer