Nyhet

Video: Countdown to UFC Fight Night Dublin: Nelson vs Cummings

Lördagen den 19 juli går UFC Fight Night i Dublin där vi bland annat kommer få se två svenskar i UFC-buren, Tor Troeng och Ilir Latifi. Co-main event är islänningen Gunnar ”Gunni” Nelson vs Zuk Cummings. I videon kan du bland annat ta del av intervjuer med dem båda samt få en inblick i deras vardag och träning.

Zak Cummings (17-3 MMA, 2-0 UFC) berättar bland annat om hur flytten från Springfield till Kansas City förändrade hans livsstil och träningsförutsättningar. Han har också tagit sig ner en viktklass, till welterweight, men är säker på att den tuffare viktminskningen inte kommer påverka hans prestation negativt utan istället känner han sig både snabbare och starkare.

Gunnar Nelson (12-0 MMA, 3-0 UFC) graderades till svartbälte av ingen mindre än Renzo Gracie och är liksom Cummings så här långt obesegrad i UFC. Nelson tränar mycket tillsammans med Conor McGregor och han beskriver hur de på många sätt är varandras motsatser och kanske också därför blivit så goda vänner. I gymet har de däremot samma driv. Nelson lever ett lugnt och tillbakadraget liv med sin familj utanför fightingarenan och hänger gärna med sin pappa och spelar kort när han har tid över.

Galans main event är Conor McGregor (14-2 MMA, 2-0 UFC) vs Diego Brandao (18-9 MMA, 3-2 UFC).

Fightcard UFC Fight Night Dublin

Main event: Conor McGregor vs Diego Brandao
Co-main event: Gunnar Nelson vs Zak Cummings
Brad Pickett vs Ian McCall
Norman Parke vs Naoyuki Kotani
Trevor Smith vs Tor Troeng
Ilir Latifi vs Chris Dempsey
Phil Harris vs Neil Seery
Cathal Pendred vs Mike King
Josh Sampo vs Patrick Holohan
Cody Donovan vs Nikita Krylov

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer