Nyhet

Chael Sonnen tar ansvar för sina handlingar

Chael Sonnen tar ansvar för sina misslyckade dopingtest och säger att han inte kommer överklaga Nevada State Athletic Commissions klagomål och sedermera beslut i frågan.

Sonnen har via sin advokat och juridiska ombud skrivit till NSACs juridiska ombud att han ”inte bestrider någon av anklagelserna” och att han ”tar ansvar för sina handlingar och kommer rätta sig efter de beslut som kommissionen tar i ärendet”.

Sonnens juridiska ombud, Jeff Myer, bad kommissionen att ta ett antal faktorer i beaktan när de beslutar sig för vilket straff det blir för Sonnen.

Myer hänvisade bland annat till Sonnens medgörlighet vad gäller slumpmässiga dopingtester, hans ärlighet när han blev konfronterad om de substanserna av otilltåtna preparat man fann i hans system, att hans avtal med UFC och FOX är avslutade på grund av hans handlingar och det faktum att ”Sonnen inte tävlade när han gick på vissa av de otillåtna preparaten”. De otillåtna preparaten anastrozole och clomifiene hävdar Sonnen att han tog för att avvänja sig från TRT (Testosterone Replacement Therapy) behandling.

The NSAC kommer troligtvis att granska Sonnens ärende på ett ordinarie möte planerat till den 23 juli i Las Vegas.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer