Nyhet

Alex Pereira: ”kickboxningen räddade mig från fattigdomen”

Alex Pereira (14-2) tävlade senast på Glorys prestigefyllda åttamannaturnering Last Man Standing där Glorys nya mellanviktsmästare kröntes. Nu berättar han att han vill att hans karriär ska statuera ett exempel för andra ungdomar med tuffa förutsättningar.

Pereira kommer från Sao Bernardo i utkanterna av Sao Paolo, Brasilien. Han växte upp i stor fattigdom och fightingen blev hans utväg. Hans manager, Paolo Larini, säger att han var väldigt fattig och att hans liv har förändrats helt sen han började med fighting. Inte bara ekonomiskt utan som person. Pereira säger att han hamnade snett i tonåren men att kampsporten gav honom det fokus och riktning han behövde i sitt liv.

”Jag är glad att jag kan statuera ett exempel för folk som behöver hopp, precis som jag behövde i mitt liv. Jag kan se att folk ändrar på sig till det bättre på grund av min framgång och det är det bästa priset jag någonsin kunnat föreställa mig. Jag vill att dem ska veta att de kan uppfylla alla sina drömmar, de behöver bara ha viljan och vara beredda att jobba hårt.”

Pereira säger att livet inne i ringen varit tufft men livet utanför tuffare, nu vill han inspirera andra att nå sina drömmar;

”Jag vill inte gå in på det för mycket men mitt liv har varit väldigt väldigt tufft, jag har gått igenom mycket. Men jag hade en dröm och drömmen var mitt mål. Varje dag vaknar jag, lever med drömmen och försöker uppnå den. Och tro mig, kan jag komma såhär långt kan alla det.”

Brasilianska fansens passion är känd världen runt, inte minst i fotboll men även i kampsport. Pereria berättar om stödet han får och drar paralleller till MMAns popularitet i landet;

”Fansen ger mig mycket stöd. Jag älskar det, det får mig att känna mig väldigt nära dem. Om du kollar på MMA så är det otroligt stort just nu, det är nästan en nationalsport. Det gör att fighters blir lite mer distaniserade från fansen, lite svårare att nå. I kickboxningen är vi lättare att nå och har lite mer kontakt, vilket gör förhållandet oss emellan starkare. Stort tack till alla mina fans runt om i världen för all kärlek och stöd jag får från er.”

Han mötte Artem Levin i kvartsfinalerna på Last Man Standing och förlorade på domslut. Levin har efter matchen uttalat sig positivt om den unge brasilianaren och Pereira själv har uttryckt att han lärt sig mycket från sina senaste fighter.

”Jag är redo att fightas nu! Den fighten var tuff, men mest mentalt, inte fysiskt. Jag har inga skador och fysiskt är jag 100%. Jag kan fightas när som helst Glory vill det. Jag vill ha fler och fler utmaningar. Jag är hungrig, det är mitt liv! Jag är en fighter, en krigare och jag fightas med vem som helst, var som helst.”

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer