Nyhet

Marc De Bonte efter Glory Last Man Standing: ”Jag vann den där matchen”

Belgaren Marc De Bonte (87-12-1) förlorade matchen om Glorys welterviktsbälte mot mindre rutinerade kanadensaren Joe Valtellini (12-2). I en intervju säger De Bonte att domarna ”gav vinsten till Kanada”.

De Bonte anser att han vann 3 av 4 ronder i matchen. Båda fighters lyckades få till knockdowns i matchen. Först sänkte hemmafightern Valtellini belgaren med en spark i huvudet, därefter sänkte De Bonte kanadensaren med ett hoppknä. Det var en väldigt jämn fight som böljade fram och tillbaka där De Bonte slutligen stod som förlorare.

”Joe (Valtellini) är en tuff fighter men jag håller inte med om beslutet. Två ronder var hans men i en av ronderna var jag den som pressade, i fjärde sänkte jag honom och i femte gjorde han ingenting. I femte ronden tänkte jag ”det här är lätt”. Jag tror inte att han återhämtade sig från sänkningen i fjärde ronden. Jag håller inte med om beslutet, jag vet inte vad domarna kollade på.”

De Bonte som kände att domarna eventuellt inte skulle se fighten på samma sätt som han säger att han försökte fortsätta pressa och knocka Valtellini i femte ronden.

”Jag känner att jag vann, jag känner inte att jag förlorade fighten alls. Jag tycker jag visade att jag var den bättre fightern, bättre kondition, mer aggressiv, fler rena träffar. Jag kände inte när han sänkte mig, det var som att ljuset stängdes av och sen sattes på igen. Jag var lite skakad men inte mycket alls. Jag tänkte att jag ska skydda mig tills han blir trött. Jag trodde de skulle råna mig så jag ville avsluta honom i femte ronden och fokuserade för mycket på att knocka honom men det gick inte.”

Domarna anser att Valtellini vann de tre första ronderna och De Bonte de två sista. En besviken De Bonte säger;

”Jag känner besvikelse och ilska. Det var en vinst för Kanada, det var inte rätt. Jag gillar Joe, han är en cool kille men jag vann den där matchen. Nu ska han fightas med Nieky Holzken om titeln, så jag vet inte vad de planerar för mig. Vi får se.”

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer