Nyhet

Dana White villig att signa Cristiane ”Cyborg” Justino?

Det verkar som att Dana White och UFC är villiga att signa Cristiane ”Cyborg” Justino (12-1 MMA, 0-0 UFC).

Efter Ronda Rouseys senaste uppvisning mot Alexis Davis på UFC 175 och sitt fjärde titelförsvar i ordningen så fick White som vanligt frågor om vem som blir hennes nästa motståndare. Det är då svårt att inte komma in på ”Cyborg” och istället för att svara på frågan direkt så utmanade White pressen:

”Ni vill att jag ska signa henne, är det vad ni säger? Så, ni säger till mig att jag skall signa Cyborg. Alltså, jag vet inte, jag har inte tänkt på det. Vem av er skulle gilla det? Berätta. Jag vill ha namn.”

White höjde också ett varningens finger:

”Jag vill inte höra någon bullshit från er, om jag signar henne. Därför att det här, media, kommer att explodera så snart jag signar henne, allt det här med dopingtester och all annan bullshit.”

Cristiane ”Cyborg” innehar featherweightbältet i Invicta FC och hade även Strikeforce titeln men blev av med den när hon i december 2011 testades positiv för Stanozolol efter sin vinst mot Hiroko Yamanaka. Sedan hon kommit tillbaka efter avstängningen som följde har hon knockat Fiona Muxlow och Marloes Coenen i Invicta FC och även gästspelat i Lion Fight promotion (stående fighting). Trots att ”Cyborg” åkte fast i dopingkontrollen så erbjöd UFC henne ett kontrakt redan 2013 när UFC köpt och senare upplöst Strikeforce. Enligt White var det kontraktet identiskt med det som Rousey fick. White fortsätter:

”Så här är det, det finns en del saker man måste göra. Om du vill fightas för UFC och du vill fightas för en titel så finns det sätt att nå dit. Det är inte så att vi inte erbjöd Cyborg en deal. Vi erbjöd Cyborg ett kontrakt men de sade nej. Hon blev erbjuden samma deal som Rousey men Cyborg sade nej. Hon var då under avstängning på grund av att hon tagit prestationshöjande preparat.”

UFC funderar inte bara på att signa Cyborg. Det finns andra för bantamweight divisionen och en av dem är den före detta proffsboxaren och numera obesegrade MMA-fightern Holly Holm (7-0 MMA, 0-0 UFC). Vidare har UFC även funderingar på Gina Carano men i det fallet kanske mest på grund den marknadsföring det skulle generera. Carano har nämligen inte fightats sedan hon förlorade mot Cyborg för fem år sedan. Cyborg är väldigt sugen på att fightas i UFC även om det kommer kosta henne att gå från featherweight till bantamweight. På papperet är kanske Cyborg den som kan konkurrera bäst med Rousey men White tror inte att Cyborg pallar trycket när det väl gäller i en så stor organisation som UFC:

”När du sitter och lyssnar på vad Rousey säger och vad hon är villig att göra – att matcha galorna efter varandra etcetera. Hon och Cyborg spelar inte i samma liga, varken mentalt, som idrottare, eller på något annat sätt.”

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer