BJ Penn avslutar sin karriär

Efter helgens förlust mot Frankie Edgar meddelar BJ Penn att UFC karriären är över.

BJ Penn förlorade matchen på The Ultimate Fighter 19 Finale mot Frankie Edgar på knockout i tredje ronden. Edgar beskriver vinsten som ”bittersweet” och att han nästan har dåligt samvete för vinsten. Det är tredje gången Edgar besegrar Penn.

Dana White uttalade sig tidigare om att ifall Penn förlorade matchen mot Edgar så tyckte han att Penn skulle dra sig tillbaka.

BJ Penn:

”Frankie gjorde ett bra jobb. Jag skulle inte kommit tillbaka och jag skulle inte varit i ringen ikväll, all respekt till Frankie. Dana sa att det var över, och jag måste hålla med honom om detta.”

Även om Penn har inte vunnit en match sedan UFC 123, 2010, då på knockout mot Matt Hughes, så har han haft en lång och mycket framgångsrik UFC-karriär. Penn är en av två fighters som lyckats med bedriften att ta UFC titlar i två olika viktklasser. Bj Penn avslutar sin MMA-karriär med ett record på 16-10-2.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer