Nyhet

Dana White och många med honom imponerade av Uriah Hall

Uriah Hall (9-4 MMA, 2-2 UFC) drog till med sin andra raka vinst i UFC när han vann mot Thiago “Marreta” Silva (9-3 MMA, 1-2 UFC) på UFC 175 “Weidman vs Machida” i helgen. Men det kostade honom ett benbrott och ingen kan säga att Hall inte är hård som flinta och har hjärtat på rätta stället.

Halls tå gick nämligen åt skogen redan i första ronden och Hall var nära att bli stoppad av läkaren som höll ett vaksamt öga över skadan genom hela matchen, som Hall till slut vann på enhälligt domslut.

Uriah Hall:

“I varje rörelse kunde jag känna hur benet i tån kikade ut och in ur vävnaden.”

När adrenalinet sjunkit undan efter matchen kollapsade Hall på en stol och det var tydligt hur smärtan till slut även kom ifatt honom och han snabbt hjälp och vård. Dana White, som i början på Halls UFC-karriär inte var varken imponerad eller övertygad, strödde idel lovord över Hall efter matchen och bedriften och sade att Hall dessutom äntligen följt hans råd:

“Jag tror det var andra eller första ronden, ni vet när han började röra på huvudet och boxas? Han flyttade på huvudet och varje slag han slog satt. Fortsätt så, släpp händerna. Du har talang, du är snabb, du är skarp och du har en bra haka. Släpp händerna och var den fightern du kan bli. Släpp loss det.”

“Vi käkade middag ihop för en vecka sedan och var fjärde minut sade jag: “du kommer släppa ut din boxning, eller hur?”. Jag brukar aldrig prata så med folk. Jag är ingen coach. Jag tränar inte fighters och talar inte om för dem vad de ska göra. Men jag har en annorlunda relation med Uriah. Jag gillar verkligen honom. Han är den trevligaste person du någonsin kan träffa.”

Fighterpodden avsnitt 69: Karantänspodden

Kommentarer