Nyhet

Video: Lion Fight 16 Highlights

Lion Fight har på senare tid seglat upp som ett av USAs större thaiboxningsevent. I lördags gick galan Lion Fight 16 i Las Vegas där bland andra hemmafightern Kevin ”Soul Assassin” Ross (30-8) och australiensaren Michael ”Tomahawk” Thompson (34-10) deltog.

Det var en svår fight om lättviktstiteln för Thompson som fick ta några ordentliga smällar, bland annat ett spektakulärt flygande knä rakt över näsan från Ross. Han fortsatte dock att fightas mot en aggressiv Ross men förlorade till slut på enat domslut.

En känslomässig Ross efter att ha vunnit titeln:

”Michael är ett djur. Min hörna sa åt mig att köra knät hela fighten. Jag kan inte fatta att han tog det. För tolv år sedan var jag en alkoholist som festade varje dag. Jag gav upp allt det och dedikerade mitt liv till Muay Thai. Då hade jag ingen aning att jag skulle hamna här. Jag känner mig överväldigad och det känns som jag lever i en dröm”

I kvällens co-main event gick Tiffany Van Soest (10-1-1) match mot Sindy Huyer (38-7). Det blev en intensiv fight där Van Soest jobbade mycket från utsidan och höll sig utanför Huyers räckvidd. Van Soest vann i femte ronden via TKO med en frontspark i ansiktet.

Van Soest efter fighten:

”Det är en av mina favorittekniker och jag tränar den ofta. Jag har karatebakgrund så jag gillar att använda frontsparken. Jag ville ha tillbaka mitt bälte!”

Fullständiga resultat från galan:

Titelfight i super lättvikt:
Kevin Ross vs Michael Thompson – vinnare Kevin Ross genom enat domslut.

Co-main event_
Tiffany Van Soest vs. Sindy Huyer – vinnare Tiffany Van Soest genom TKO i femte ronden.

Super fights:
Rungravee Sasiprapa vs. Adrian Morilla – vinnare Rungravee Sasiprapa genom enat domslut.
Tyler Toner vs. Gaston Bolanos – vinnare Gaston Bolanos via TKO i första ronden.
Josh Shepard vs. Casey Parlett – vinnare Casey Parlett via delat domslut.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer