Nyhet

UFC 175 i siffror

UFC drog in $4.2 miljoner i biljettintäkter för UFC 175 i Las Vegas som över 10 000 fans såg på plats på Mandalay Bay Events Center.

Galans main event mellan Chris ”All-American” Weidman (12-0 MMA, 8-0 UFC) och Lyoto ”The Dragon” Machida (21-5 MMA, 13-5 UFC) blev en fight över fem ronder. Machida gjorde bra ifrån sig under andra halvan av matchen men det räckte inte utan Weidman höll emot och försvarade sitt UFC middleweight bälte ännu en gång och vann på enhälligt domslut. Weidman är alltså fortfarande obesegrad.

I kvällens co-main event körde Ronda ”Rowdy” Rousey (10-0 MMA; 4-0 UFC) över utmanaren Alexis ”Ally-Gator” Davis o(16-6 MMA, 3-1 UFC) och vann på KO efter bara 16 sekunder. Det är det näst snabbaste avslutet i UFCs historia. Rousey träffade hårt med en höger som skakade Davis, Rousey gick direkt på ett judokast och följde upp med slag på marken när domaren stoppade matchen.

Chris Weidman, Lyoto Machida, Ronda Rousey och Rob Font fick $50,000 i fightbounsar för sina prestationer.

Weidman och Machida fick Fight of the Night bonusen, medan Rousey och Font fick bonusar för Performance of the Night.

UFC 175 var för övrigt Rob Fonts (11-1 MMA, 1-0 UFC) UFC-debut och det lär ha gett mersmak genom vinst på KO över George Roop i första ronden och därtill en bonus $50,000.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer