Nyhet

Video: Ronda Rousey bättre än någonsin men är Alexis Davis underskattad?

De har alla varit där, Liz Carmouche, Miesha Tate, Sara McMann, och nu Alexis Davis. De gick och går in i UFC-buren som underdogs och Rousey bär, på gott och ont, det tunga favoritskapet. I väntan på matchen mot Davis, se en längre video från titelhållaren Rouseys Open Workout inför UFC 175 där hon kör judokast, mits, med mera.

Jessica ”Evil” Eye (10-2 MMA, 0-1-1 UFC) som mött Alexis Davis (16-5 MMA, 3-0 UFC) senast, hävdar dock att Davis underskattas. Eye förlorade på delat domslut mot Davis på UFC 170 i februari och även om Eye är besviken på det domslutet ser hon med spänning fram emot vad ”Ally-Gator” kan göra åt Rousey.

“Jag ser fram emot ett krig. Jag tror att folk underskattar Alexis. Det gjorde jag. Jag insåg inte förrän vi var nere på marken hur stark hon är. Med sådan världsklass Jiu-Jitsu kommer hon stilistiskt att matcha Ronda väldigt bra.”

Eye erkänner att med tanke på hur nära det var att hon vann mot Davis – och att det kunde varit hon själv som gick upp mot Rousey nu på lördag – så gjorde hon inte det som krävdes för att slå Davis.

“UFC ger mig möjligheter att visa vad jag går för och det är upp till mig att förvalta de möjligheterna och verkligen, på riktigt, var mitt allra bästa när det gäller. Jag ser väldigt mycket fram emot lördag. Alexis kommer göra en grym match. Det kommer få mig att se bättre ut och folk kommer inse att jag är en kraft att räkna med.”

Samma kväll som Eya förlorade mot Davis så vann Rousey mot McMann och det gick snabbt. Värt att komma ihåg är att McMann var silvermedaljör i fristilsbrottnng på OS 2004. Det tog bara 66 sekunder för Rousey att vinna över henne. Det är den typen av prestationer som gör att Rousey fortfarande innehar titeln i UFCs bantamweight.

Många ansåg att McMann inte var så bra som förväntat och Rousey menade i efterhand att McMann inte heller var redo för uppgiften. Eye försvarar McMann och säger att hon inte tycker att någon, inte ens Rousey, kan göra den bedömningen om någon som hon egentligen inte känner.

”Jag tycker inte att någon, kvinna eller man, har rätten att säga så. Ingen av oss känner varandra på ett personligt plan. Hur kan du då veta om någon är redo eller inte? Kanske de inte är redo för matchen men betyder det att de inte har verktygen? Bara för att du inte vinner matchen betyder inte det att du inte är tekniskt redo för den. Jag tror mästare gör den typen av bedömningar när det sitter med titeln och bältet.”

Ronda Rousey säger i intervju att hon inte tar något för givet och att hon haft sitt bästa träningscamp någonsin inför matchen mot Alexis Davis på UFC 175. Imorgon får vi se vem som överbevisar vem.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer