Nyhet

Metamoris dopingtestar inte ännu

Som vi tidigare rapporterat kommer Metamoris inte att ta bort Chael Sonnen från fightcardet för Metamoris 4. Metamoris grundare Ralek Gracie har nu även han yttrat sig i frågan om dopingtesterna kring Sonnen.

Ralek Gracies yttrande i ämnet;

”Vi kommer inte att ta bort Sonnen från kortet för Metamoris 4. Varför inte? Vi testar inte för PEDs (Performance Enhancing Drugs) i nuläget och vi är ingen MMA-organisation. Metamoris är ett grapplingevent med andra regler och vi har vårt eget regelverk.”

Gracie fortsätter;

”Vi är bekymrade kring frågan om PEDs som helhet men vi behöver göra mer research i ämnet för att kunna ta ett ställningstagande. Sett till instabiliteten och kontroversen som kretsar kring regleringen av PEDs kommer vi att ta vår tid för att hitta det bästa förhållningssättet för vår organisation.”

Angående om Sonnens användande av PEDs kommer ge honom en fördel i matchen mot Andre Galvao säger Gracie;

”Folk som förstår nivån på Sonnens motstånd på Metamoris 4 inser att hans användning av olika substanser inte kommer ge honom någon fördel alls. Sonnen är en brottare i världsklass och en MMA fighter. Hans deltagande är ett spännande inslag som våra fans normalt sett inte får se.”

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer