Nyhet

Dana White om Cub Swanson: ”Han får som han vill”

Dana White redde ut vissa frågetecken när han nyligen gick ut med att Cub Swanson, som i helgen vann över Jeremy Stephens på UFC Fight Night 44, kommer att få chans på featherweight titeln härnäst.

Swanson (21-5 MMA, 6-0 UFC) besegrade Stephens (23-10 MMA, 10-8 UFC) via enat domslut och sade efteråt att, trots att han suktat efter titeln länge så skulle han gå och be om titelmatchen på presskonferens efter galan. Det verkar han inte behöva heller?

Dana White:

”Jag säger så här, Jeremy är rankad som nummer 10 men han är ingen nummer 10 fighter. Han är bättre än så och Cub fick ta emot en hel del stryk tidigare ikväll men kom igen och vann en grym match. Jag ser mycket fram emot att se mer av honom i framtiden. Cub kommer att få som han vill, vi säger så, så länge.”

Cubs vinst över Stephens var hans sjätte i rad. Han och Aldo i featherweight klassen, där konkurrensen är stenhård, har lyckats med det.

Den nuvarande mästaren, Jose ”Scarface” Aldo (24-1 MMA, 6-0 UFC), har en re-match bokad mot Chad ”Money” Mendes (16-1 MMA, 7-1 UFC) på UFC 176 den 2 augusti i Los Angeles. En beslutsam Mendes kan bli svår att ha att göra med för Aldo. Swanson hoppas nog att Aldo ändå behåller bältet över nästa match då Swanson tydligt deklarerat att han vill vara den som avsätter legenden från tronen.

De båda, Swanson och Aldo, har för övrigt redan mötts en gång. Swanson är garanterat revanschsugen från det mötet då Aldo vann på knock bara några sekunder in i matchen på World Extreme Cagefighting (WEC) 14 i Kalifornien för fem år sedan.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer