Nyhet

BJ Penn går sin sista match till helgen?

BJ Penn (16-9-2 MMA, 12-8-2 UFC) kan få en nystart i sin karriär, nu i featherweight, om han vinner över Frankie Edgar nästa söndag. Förlorar han kommer chefen, Dana White, föreslå att de är dags att dra sig tillbaka.

Penn, tidigare welterweight- och lightweight UFC mästare, möter Frankie ”The Answer” Edgar (16-4-1 MMA, 10-4-1 UFC) i The Ultimate Fighter 19 Finalen på Mandalay Bay Events Center i Las Vegas till helgen. Blir det hans sista match?

Dana White sade följande om BJ Penn häromkvällen i FOX Sports 1:

”Det här kan vara BJ Penns sista match. Vinner han så får vi se vad han kan ställa till med, men om han förlorar så kommer jag faktiskt föreslå honom att dra sig tillbaka.”

Det är oklart var Penn står någonstans i ”debatten”. Han har 1-4-1 i sina senaste sex matcher och har inte vunnit sedan han knockade Matt Hughes på UFC 123 2010. Edgar tog lightweight titeln från Penn 2010. De möttes en gång till fyra månader senare och då förlorade Penn åter igen.

Men, BJ ”the Prodigy” Penn är inte bara känd för sin envishet. Han är också känd för att ha totaldominerat lightweight divisionen i början på sin karriär och för att ha ställt till med oreda även i welterweight divisionen. Sett i det stora hela är han en av de största inom sporten så vi kan vara säkra på att sista ordet inte är sagt.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer