Nyhet

UFC Fight Night 44 ”Swanson vs Stephens ” i siffror

UFC arrangerades för första gången i San Antonio Texas och det blev succé. I publiken på AT&T Center satt 9 227 personer och intäkterna uppgick till $728 358.

Pr-chefen, Dave Sholler, var mycket nöjd över succén och sade så här på presskonferensen efter galan:

”San Antonio är en stor kampsportsstad, det har den alltid varit”

I kvällens main event närmade sig Cub Swanson onekligen en chans på titeln i UFCs featherweight genom sin vinst mot Jeremy Stephens. Även om Stephens såg bra ut till en början och till och med sänkte Swanson i andra ronden så var Swanson den snabbare och starkare fightern och vann på enhälligt domslut (49-46, 49-46, 48-47).

Alla matcher på main cardet gick distansen ut. Svenske Musoke mötte Gastelum i kvällens co-main event och hade en tuff kväll. Gastelum, alltså fortfarande obesegrad, förlorade den första ronden mot ”Nico” klart men gjorde sedan anpassningar och ökade tempot från andra ronden och i slutändan hade alla domarna honom som vinnare. Gastelum är nu 9-0 (4-0 UFC) medan Musoke är 12-3 (2-1 i UFC).

De fighters som utmärkte sig under kvällen och erhöll bonusar var:

Cub Swanson och Jeremy Stephens som fick Fight of the Night bonusen efter att ha bjudit på underhållande fighting över fem ronder.

Carlos Diego Ferreira och Ray ”The Tazmexican Devil” Borg fick Performance of the Night bonusarna. Ferreira avslutade Colton Smith på rear-naked choke efter bara 38 sekunder. Borg vann på technical submission rear-naked choke, även han i första ronden, mot Shane Howell.

Bonusarna ligger på $50,000 styck.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer