Nyhet

Boxning: Crawford tar Gamboa på TKO

Det var högt tryck när Yuriorkis Gamboa mötte upp WBO:s lättviktsmästare Terrence Crawford i Omaha, Nebraska U.S.A.

Gamboa öppnade upp hårt och visade att han ville äga matchen från start. Dock kunde man redan i rond ett se tendenser till vad som skulle komma. Crawfords längre räckvidd, precision och styrka hade Gamboa ostadig redan i första, även om det bara var i några sekunder.

Rond två och tre var Gamboas då han gick in med styrka i varje slag. Även om Crawford började träffa mer och mer så läste inte Gamboa och hans hörna varningssignalerna utan Gamboa sänkte sina händer och lämnade sig själv öppen för Crawfords kontringar. I rond fyra så ökade Crawford pressen och lyckades vinna ronden med knapp marginal, Gamboa lade allting i sina anfall och hängde på framfoten med händerna lågt vilket Crawford lugnt utnyttjade.

I rond fem så drog Crawford ifrån rejält med en nedslagning i mitten av ronden. Gamboa visade sitt fighterhjärta och kastade in sig i fighten igen. Ett misstag som skulle kosta på då han lämnade sig öppen gör Crawfords hårda vänsterslag. Rond sex, sju och åtta växlade fram och tillbaka, med en Gamboa som såg tröttare och tröttare ut. Crawford såg lika fräsch ut som i början av matchen. En rak höger följt av en hård vänster fick ner Gamboa på canvasen återigen under en av Gamboas attacker. Även om Gamboa gav allt han hade så var det bara tur att han klarade ronden ut då han stapplade till sin ringhörna.

I rond nio så såg Gamboa slut ut. Han stapplade fram på trötta ben och Crawford, som bytt från southpaw till ortodox, kunde få ner honom i canvasen med två vänsterkrokar. Gamboa klev tappert upp igen och landade en hård höger som skakade Crawford något, men slutet var nära och Crawford avslutade showen med en höger uppercut. Domarn gjorde sitt jobb och matchen bröts med åtta sekunder kvar av nionde ronden. Crawford behåller sitt WBO bälte.

Gamboa såg verkligen ut som att han varit borta från ringen för länge. Denna matchen var ett svårt test för vem som helst i toppform. För Gamboa var det övermäktigt men jag tror ändå att den hårde Kubanen kan komma igen och bli störst inom sin viktklass om han får bra matchning och stöd från sin manager.

En bra match från två världsklassfighters.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer