Nyhet

Hård kväll för Martin Fouda och Leo Kostic på FEN 3

FEN 3 ”The War is Coming” gick i Wroclac Polen igår. Två svenskar gick på cardet, Martin Fouda från Pancrase Gym i Stockholm och debutanten Leo Kostic från MBA MMA Experience i Malmö. Det blev en tung kväll för båda.

Fouda (4-3-1) mötte Tymoteusz Swiatek (14-2-1) i en match som inleddes med vild slagväxling. Fouda gick för nedtagning och fastnade i en guillotine som satt hårt. Han tog sig ur den men eftersom matcherna på FEN går i ring och Fouda och Swiatek låg nära kanten blev det ett kort avbrott för att flytta in positionerna till mitten på ringen. Diskussion uppstod kring hur de skulle vara positionerade och domaren dömde upp båda på fötter. Ny explosiv slagväxling slutade med att Fouda gick ner på en vänsterkrok och Swiatek vann på TKO.

Tungviktaren Kostic gjorde proffsdebut och mötte en annan debutant i proffs-MMA sammanhang, polacken Dawid Mora. Matchen började med boxning från båda där ingen fick särskilt mycket uträttat. Kostic gick istället för nedtagning och fick den men i slutminuten på ronden lyckades Mora vända underläge till överläge och när klockan ringde reste sig aldrig Kostic upp och Mora vann på TKO.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer