Nyhet

Scott Coker: ”Jag vill att Bellator ska bli förstahandsvalet för världens bästa fighters”

Det har gått en dryg vecka sedan Strikeforce grundare, Scott Coker, tillträdde som Bellators nya president efter Bjorn Rebney. Han har nu skrivit ett öppet brev till fansen där han sätter ord på sina planer och visioner för organisationen. Ta del av brevet här.

”Jag vill ta tillfället i akt och uttrycka hur förväntansfull jag är över att vara en del av Bellatorfamiljen. Jag jobbar intensivt tillsammans med vårt fantastiska team och våra partners på Spike för att vi ska kunna lyfta Bellator till nya nivåer.

Min första uppgift blir att inventera i vilka spännande möjligheter vi kan ha för framtiden. Vårt mål är att varje gala Bellator arrangerar ska kännas STOR och speciell vilket såklart bara det vore en stor vinst i sig för fighters, annonsörer – och framförallt för Er, fansen. Jag har redan pratat med dussintalet fighters på telefon och att höra deras entusiasm har gjort mig än mer inspirerad i arbetet med Bellator framöver.

Jag är medveten om att det finns många frågor där ute om vilka förändringar som är på gång. Vi är fortfarande bara i början på förändringsprocessen av Bellator, men vår plan är enkel. Vi vill skapa de mest underhållande galorna för Er. Vi vill att Bellator skall bli ett förstahandsval för världens bästa fighters och vi vill att våra events skall representera den roligaste och bästa sidan av sporten – dess personlighet och artisteri – som gör MMAn så underhållande. MMA är världens bästa idrott och vi vill att våra galor skall förmedla det.

Vi har massor av jobb framför oss och den 25 juli är bara runt hörnet. Vi har flera nyheter på gång de närmsta veckorna och jag kan knappt vänta tills jag får se er alla på Spike TV och på Pechanga i juli.”

-Scott Coker

Cokers brev är ett budskap med förhoppning om, och en tro på att Bellator nu kommer förnyas, ta mer utrymme på MMA-scenen och fokusera på att attrahera fighters som kan bidra till MMAns fantastiska underhållningsvärde. Den 25 juni släpptes inte färre än 19 fighters som tidigare haft avtal med Bellator och nu kommer organisationen sannolikt ta in nya fighters som kan bidra till visionen som Coker och hans crew nu förmedlar och jobbar för.

Om Bellator utvecklas till en organisation fighters söker sig till och verkligen tycker om och trivs att fightas i kan Bellator bli att räkna med. Den 25 juli får vi se hur långt Coker & Co. kommit i sitt arbete. Då slår Bellator 122 upp sina portar på Pechanga Resort & Casino i Temecula Kalifornien.

På Bellator 122 blir huvudmatcherna finalen i Bellators Welterweight turnering mellan Andrey ”Spartan” Koreshkov (16-1) och Adam ”Big Gunna” McDonough (11-0) samt finalen i middleweight turneringen mellan Brett ”Fudoshin” Cooper (20-9-0) och Brandon ”Bull” Halsey (6-0).

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer