Nyhet

Rekordmånga besökare på utomhuseventet M-1 Challenge 49

Det ryska rekordet för antal besökare på ett utomhusevent slogs i juni med 23255 besökare på M-1 Challenge 49: Battle in the mountains i den ryska delrepubliken Ingusjien.

Eventet hölls på 1500+ meters höjd, därav namnet och lockade hela 23255 besökare. M-1:s VD och grundare, Vadim Finkelstein, sade följande;

”Det är en stor grej för MMAns utveckling i Ryssland och i omvärlden. Det visar att den här sporten är populär bland fansen eftersom så många tog sig till galan. MMA är en fantastisk sport som förtjänar sån här uppmärksamhet. Vi är riktigt tacksamma för alla som supportar oss, i synnerhet de som kom till M-1 Challenge 49. Vi hoppas att den här sporten kommer att öka i popularitet. Vi kommer att göra vårt bästa för att promota MMA och visa fansen denna organisationens bästa fighters på den högsta nivån.”

Main event på galan var tungviktsfighten mellan ryssen Shamil Abdurahimov (15-2) och amerikanen Kenny Garner (12-7) där ryssen vann på domslut efter en hård match.

På bilden ser man Akhmed Kotiev (sportminister i Ingusjien), Vadim Finkelstein (VD och grundare för M-1 Global) och Stanislav Kononev (Book of Records representant) posera med ett certifikat som intygar publikrekordet.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer