Nyhet

Daniel Aguilar diskvalificerad för att han inte fightades

På Resurrection Fighting Championship (RFA) 15 tidigare denna månad blev Daniel Aguilar (10-4) diskvalificerad av domaren som hade tröttnat på Aguilars butt-scoots.

Aguilar vars samtliga vinster kommit på submission vägrade att stå upp mot sin motståndare Sam Toomer (8-0) utan ville att Toomer skulle komma ner i hans guard. Kanske hade Aguilar inspirerats av Sakuraba vs Royler Gracie från eran när Pride FC var som störst, men det är andra tider nu och domaren Mike Beltran var inte intresserad av en modern repris. Efter flera varningar och poängavdrag diskvalificerade han istället Aguilar. Galan gick den 6 juni på Veterans Memorial Auditorum i Culver City, Kalifornien USA

Så här säger reglerna (unified rules):

23. Timidity (avoiding contact, or consistently dropping the mouthpiece, or faking an injury)

Timidity is defined as any fighter who purposely avoids contact with hisopponent, or runs away from the action of the fight. Timidity can also be calledby the referee for any attempt by a fighter to receive time by falsely claiming afoul, injury, or purposely dropping or spitting out their mouthpiece or other action designed to stall the fight

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer