Nyhet

David Branch: ”Jag kan inte sätta ord på vad jag känner just nu”

World Series of Fighting (WSOF) tionde gala gick på Hard Rock Hotel & Casino i Las Vegas den 21 juni. WSOF grundades 2012 och är en amerikansk MMA promotion baserad I Las Vegas Nevada. Galorna sänds på NBC Sports Network i USA och på TV Esporte Interativo i Brasilien.

I videon ovan ser man galans huvudmatch David Branch vs Jesse Taylor där WSOFs vakanta mellanviktstitel stod på spel. Även om Taylor tidigt hade ett bra submission försök så gjorde Branch historien kort med Taylor och vann själv på submission efter bara en och en halv minut in i första ronden.

“Jag kan inte sätta ord på det jag känner just nu. Det har varit en lång resa. Nu är det jag som är mästare och det är väldigt känslofyllt just nu” sade Branch efter matchen.

Matchen om WSOFs Featherweight Title blev en tuffare historia. Rick Glenn satt illa till i slutet på första ronden när Georgi Karakhanyan hade en tight armbar. Glenn lyckades ta sig ur låsförsöket och avslutade starkt med bra striking som skakade titelhållaren Karakhanvan. Glenn fortsatte sin forcering och striking genom hela andra ronden men även om han golvade Karakhanvan ett par gånger lyckades Glenn inte nå avslut. Han fick ändå jobbet gjort och när det var dags för tredje ronden så kom inte Karakhanyan ut – i rondvilan meddelade Karakhanyan sin hörna att han trodde han brutna revben och efter konsultation med läkaren så stoppades matchen och Glenn kröntes till WSOF:s nya featherweight Champion.

WSOFs strawweight champion Jessica Aguilar utmanades av veteranen Emi Fujino från Japan som tävlat i MMA i 10 års tid. Aguilar satte dock ribban direkt och kontrollerade matchen från start och stod som klar segrare efter alla ronder.

Pride veteranen Luiz Firmino hade fyra raka vinster med sig i bagaget när han tog sig an den forde UFC fightern Tyson Griffin och efter en actionfylld match så fyllde Firmino på sin segersvit med ännu en vinst.

Kompletta resultat från WSOF 10
David Branch besegrade Jesse Taylor på submission (brabo choke) 1,41 in i rond 1
Rick Glenn besegrade Georgi Karakhanyan på TKO (retirement) efter rond 2
Jessica Aguilar besegrande Emi Fujino på enat domslut efter 5 ronder
Luiz Firmino besegrade Tyson Griffin på enat domslut efter 3 ronder
Lance Palmer besegrade Nick Lobosco på submission (rear-naked choke) 4,15 in i rond 1
Derrick Mehmen besegrade Dave Huckaba på enat domslut efter 3 ronder
Timur Valiev besegrade Adam Acquavia på TKO (flying knee) 1,35 in i rond 3
Krasimir Mladenov besegrade Angel Deanda på enat domslut efter 3 ronder
Ashlee Evans-Smith besegrade Marciea Allen på TKO (elbows) 3,01 in i rond 3
Jimmy Spicuzza besegrade Justin Jaynes på enat domslut efter 3 ronder
A.J. Williams besegrade Tanner Cowan på KO (headkick and punches) 0,44 in i rond 1

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer