Nyhet

Wanderlei Silva förklarar sig – Dana White inte övertygad

Wanderlei Silva bokstavligen sprang ifrån ett slumpmässigt dopingprov när NSAC dök upp på hans gym. Det likställs med att man har dopat sig. Nu förklarar han sig i denna video om vad som har hänt och hur han ser på saken.

Silva avvek från platsen och det resulterade i att Dana White ersatte honom med Vitor Belfort mot Chael Sonnen. Som vi alla vet har både Chael Sonnen och Vitor Belfort egna problem med doping. Sonnen gick och utannonserade sin pension från MMA efter dopingavslöjandet.

Igår gick Wanderlei ut med en video från informationsmötet med NSAC där hans juridiska ombud förde hans talan och berättade om varför Silva avvikt från dopingkontrollen.

Förklaringen de gav var att Silva haft en skada och han hade tagit antiinflammatoriskt för skadan vilket ledde till svullnad och för att komma till bukt med detta hade Silva tagit vätskedrivande och blodtryckssänkande medel, vilket han också gått ut och talat om att han har tagit.

I videon ber Silva via sitt ombud om ursäkt för att ha tagit vätskedrivande medel för att minska inflammationen och att han inser att han borde ha låtit sig bli testad när dopingkontrollanterna dök upp.

Anledningen till att han rusade ut från sitt gym var att han var orolig att det vätskedrivande medel han tog skulle upptäckas på dopingprovet.

Silva säger efter hearingen med NSAC att han är redo att börja tävla igen och han är tillbaka i träning till 100% och att han gärna möter Chael Sonnen eller Vitor Belfort.

“I am relieved to have solved this problem. We explained to them the circumstances and that I was not using any PEDs. I injured my wrist in February and after that I felt extreme pain in training. So I was prescribed anti-inflammatories and that made my wrist swell up, so then I started taking diuretics to expel the water out. When they sent that guy to my gym, I was still taking diuretics. And when you fail a test people don’t want to know if it was diuretics or steroids. I don’t use PEDs or steroids. I have nothing to hide and I am glad we solved this.”

Dana White är inte lika övertygad om att NSAC ser på detta med blida ögon.

”I’m not the athletic commission, but I think he’s very wrong. I think he’s in big trouble. You cannot run away from a test. You can’t do it, and it sets a very bad precedent. He would have been better off taking the test and testing positive than running from the test. But I’m not a commission member. Maybe I’m wrong and he’s right. We’ll see what happens.”

White säger också att Silva är välkommen tillbaka till UFC efter det straff / avstängning som väntar honom är avklarat.

”(Silva) and I have always dealt well with each other. Running from the test is as bad as it gets, though. Basically the Nevada State [sic] Athletic Commission is the judge and the jury, and they’re going to handle it. Whatever happens, he will have his sentence and do whatever the commission says. Once he’s through that, he and I will be cool.”

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer