Nyhet

Carlos Condit: ”Jag vill ha en rematch mot alla jag förlorat mot”

Den tidigare WEC-mästaren i weltervikt, samt interimsmästaren i UFC:s welterviktsdivision, Carlos Condit (29-8-0) är på bättringsväg efter en korsbandsskada. Operationen gick bra och nu siktar Condit på att komma tillbaka i början på 2015. Siktet är så småningom på titeln, men först vill han ha en rematch mot Tyron Woodley.

Det var just i matchen mot Tyron Woodley som skadan uppkom. Condit skulle försvara en nedtagning och något hände i knät. Efter det kunde han inte stödja sig på benet ordentligt. Woodly utnyttjade situationen och 2 minuter in i den andra ronden gick Condit ner på en låg spark på stödjebenet och domaren bröt matchen.

Han genomgår rehabträning just nu och det verkar gå bra om än långsamt. Operationen genomfördes den 29 mars och han gick på kryckor i några veckor innan han kunde börja gå på benet.

“Everything is going well so far. It’s a long, slow process. It’s six months from surgery until I can start doing light stuff in the MMA gym. I’m making progress.”

Condit har hela tiden befunnit sig i toppen av divisionen och han tycker det är frustrerande att se de fighters han hade bakom sig i rankingen gå förbi honom.

Han tycks också ha en tvångsmässig tanke på rematches – att få möta dem han förlorat mot tidigare.

Han har vid bägge dessa tillfällen faktiskt lyckats vinna i returmötet. Carlo Prater och Martin Kampmann är de han har besegrat i en returmatch och kanske är det så att han i efterhand analyserat och funnit de verktyg eller den taktik han behövt för att besegra sina motståndare.

Närmast till hands står därmed ett returmöte i så fall mot Tyron Woodley och därefter ett returmöte möte mot mästaren Johny Hendricks om Condit får sin önskan igenom.

”I want to get that rematch with Tyron Woodley and I want the rematch with Johny Hendricks. I want to be in the title picture and get that belt around my waist.”

När Condit tittar tillbaka på matchen mot Woodley är han inte nöjd med sin prestation och han vill inget annat än att få möta Woodley igen.

“I’m going to get that rematch. Whether it’s my first fight back or it’s down the road, I’ll get that rematch. I want to rematch everybody I’ve lost to. I’m 2-0 in rematches in my career or something like that.”

Welterviktsklassen har onekligen förändrats och nya fighters har kommit upp, samtidigt som Georg S:t Pierre tagit uppehåll, men som eventuellt är på väg tillbaka. Likaså Kampmann som tagit en paus från fightingen. Med Condit på skadelistan är det istället fighters som Johny Hendricks, Rory McDonald och Robbie Lawler som toppar rankingen. Condit är dock fast besluten om att återkomma och vara en kraft att räkna med i weltervikt. I början på 2015 räknar Condit med att han ska vara matchklar och då får de andra i divisionen se upp.

“I’m still trying to get that title belt. I still got some time to gain. I’m coming back better, I’m coming back stronger.”

Fighterpodden avsnitt 69: Karantänspodden

Kommentarer