Nyhet

Frantz Slioa inför mötet med svartbältet Macedo på The Zone FC 13 – Tough Luck: ”Det är MMA vi ska tävla i, det finns inga bälten i MMA.”

Frantz Slioa, 22 år, han fyller 23 år den 9 april och en vinst mot svartbältet Rafael Macedo från Swedish Top Team den 26 april står högst upp på önskelistan. ”En vinst skulle betyda mycket för mig. Han är hypad. Då tar jag det från honom. Den skulle betyda mycket och det skulle vara min tid att glänsa.”

Slioa talar lugnt och välartikulerat, han är samlad och professionell. När vi kommer in och pratar om matchen och motståndaren så blir han mer exalterad och jag hör hur mycket han vill in i buren för att visa alla att detta är hans match, det råder faktiskt ingen tvekan om det.

Förutsättningarna är de bästa, han tränar på All Stars i Stockholm med världsstjärnor som Alexander Gustafsson och han har ett bra tränarteam bakom sig och bra träningskamrater.

– Jag har aldrig varit så här bra tränad inför någon match någonsin.

Fighting är också allt han har. Han tränar som ett proffs 2-3 pass om dagen och när jag frågar om hur det går ihop så säger han att det är mycket tack vare sponsorerna.

– Jag har inget jobb, jag tränar heltid. Jag får hjälp av mina sponsorer. Jag äter på Kalori, jag blir sponsrad av MM Sport med kosttillskott från Body Science och jag får träningskläder från Kenka. Jag får allt jag behöver av mina sponsorer.

Slioa har ett record på 3-0 och är därmed obesegrad. I senaste matchen slog han Rami Aziz från Göteborg. Också den matchen utspelade sig på The Zone FC men det är nästan två år sen han tävlade sist. Jag frågade om det var svårt att få matcher eller vad det berott på att han inte tävlat på så länge och det visade sig att Slioa haft en mycket tuff tid privat.

– Morsan gick bort i cancer i somras. Jag tränade inte på 4 månader. Nu är jag tillbaka och har tränat stenhårt sedan i november. Och nu tränar jag ännu hårdare ju närmare match jag kommer.

Berätta hur en vanlig vecka ser ut!
– Vanlig träningsvecka är ingen vanlig vecka. Det är Hell week. Vi kör 2-3 pass om dagen inklusive egna konditionspass. På lördagar kör vi endast ett pass kondition, men känner man att man har ont i kroppen så vilar man.

Vad vet du om din motståndare?
– Jag vet inte så mycket. Han är svartbälte i BJJ och att han håller BJJ-pass för barnen på klubben har jag sett på Facebook. Jag vet inget egentligen.

Att han är svartbälte i BJJ, det är inget som skrämmer dig?
– Det är MMA vi ska tävla i, det finns inga bälten i MMA! Jag tror jag har bättre mark än honom. Jag har bättre brottning. Jag känner mig inte hotad av ett färgat bälte. Kanske vinner jag på submission?

Ser du dig själv avsluta matchen på submission?
Mycket möjligt!

Vad känner du när du är på väg in till buren?
– På väg in till buren är man taggad som fan. Man tänker jag ska in och slåss. När man är inne i buren hör man coacherna som säger ”Nu gör vi det som vi tränat på”. Då fokuserar jag på det jag vill göra och på min gameplan.

Vad kan vi förvänta oss den 26 april?
– Krig från första sekunden till sista. Jag har inte gått match på två år. Allt har gått så bra med träningen. Jag kommer att få ut allt som jag inte gjort under de två åren på match.

Fight Card:

-83.9 Kg : August Wallen (7-1-0) Vs. TBA
-61.2 Kg : Sirwan Kakai (9-2-0) Vs. TBA
-65.8 Kg : Rafael Macedo da Silva (6-1-0) vs. Frantz Slioa (3-0-0)
-77.1 Kg Per Franklin (6-4-0) Vs. TBA
-77.1 Kg : Erik Carlsson (3-1-0) Vs. TBA
-77.1 Kg : Niclas Danielsson (3-1-0) Vs. TBA

Biljetter: Biljettforum

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer