Nyhet

Sara Widgrens beslutar att avsluta sin elitsatsning

Sara Widgren, från Nacka Dojo, väljer att avsluta sin elitsatsning från och med idag. En av svensk kampsports starkast lysande stjärnor de sista åren väljer idag att berätta att hon beslutat att avsluta sin elitsatsning.

-Tack alla som stöttat och trott på mig under alla år som jag satsat. Jag kommer nu att sluta min elitsatsning inom ju-jutsu, säger Sara Widgren.

– Jag är otroligt nöjd med mina prestationer och känner mig nu färdig. Sedan en längre tid tillbaka har min motivation varit dålig och träningarna har blivit lidande. Jag har uppnått min dröm, guld på World Games i somras, vilken är det största som går att vinna inom min idrott. Jag väljer nu att ta ett steg tillbaka och fokusera på annat än elitidrott, som jag ägnat större delen av mitt liv åt. Kampsport kommer alltid att ligga nära mitt hjärta och att sluta träna kampsport kommer jag aldrig att göra.

Sara började träna ju-jutsu år 2000 när hon var 9 år och var en stor talang från första dagen. Hon vann allt som gick att vinna, även då hon ställdes mot killarna och karriären såg sedan likadan ut. Under sin tid som aktiv vann Sara bland annat 2 st JR VM guld, EM guld och VM brons som senior för att kröna karriären med ett guld på World Games under 2013.

Sara har betytt otroligt mycket för svensk ju-jutsu och för vår förening och hon har lett vägen för många aktiva genom sin otroligt höga tränings och tävlingsmoral. Sara är även en mycket uppskattad instruktör och vi kommer sakna henne på tävlingsmattorna men respekterar hennes beslut fullt ut och ser fram emot många år på mattan med henne som tränande och instruktör.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer