Nyhet

Per Franklin klar för The Zone FC 13 – Tough Luck: ”Han kommer få smaka – han kommer få ett krig”

Per Franklin har tävlat professionellt i MMA sedan 2010 och har sammanlagt gått 10 matcher varav sex vinster och fyra förluster. Han är kompakt bygd som en tank. Majoriteten av vinsterna har kommit på submission även om han gillar att släppa loss sina händer med ground n pound.

Franklin är nyss hemkommen från den första nordiska galan som Cage Warriors arrangerade i Danmark. Det blev en förlust mot svensk-Norske Hakon Foss på triangel i första ronden.

Franklin startade dock matchen mycket bra genom att pressa upp Foss mot buren och ta ner honom planenligt. Dock fastnade han i en triangel och var tvungen att klappa i slutet på första ronden.

Nu vill han ta revansch i sin kommande match på The Zone FC 13 – Tough Luck den 26 april.

Hur var det att tävla på Cage Warriors? Var det ungefär som du hade tänkt dig?
– Det var en grym upplevelse. Jag var exalterad och hade gåshud när jag gick in. Det var en cool upplevelse.

Kände du dig trygg när du gick in och fightades?
– Jag kände mig trygg jag var förberedd. Jag gjorde det som jag skulle göra.

Berätta hur du upplevde matchen?
– Bra! Jag kände att jag styrde matchen och tog det dit jag ville. Matchen var min kände jag. Jag kände mig lugn och avslappnad. Kanske den bästa känslan jag har haft någonsin.

Vi kom ner till guard som jag skulle passera. Han la sig på sidan och skulle posta för att resa sig. Jag tänkte jag skulle haka den armen och komma över till halvguard därifrån hade jag haft bra kontroll. Jag slant med min hand och hade inte tillräckligt bra ankare. Jag slarvade i övergången och han fick in triangeln. När han sträckte på sin höft och fick över armen.

Hur resonerar men efter en förlust? Är det lätt att hamna i negativa tankebanor, eller tänker man att man aldrig ska råka ut för samma teknik och träna ännu hårdare inför kommande match?
– För mig och min egen del är jag bara förbannad. Jag är sugen att ge igen. All den frustrationen jag inte fick utlopp för i matchen den kommer jag ta ut på träning. Jag borde vunnit matchen. Jag är hur taggad som helst. Jag kommer sätta mig i den positionen 100 gånger till för att reagera och ta mig ur och aldrig åka på den igen.

Att inte få utlopp för all den träning man lagt ner, det måste kännas frustrerande.
– Jag känner att jag försöker fightas smart, inte in och make it or break it. Han kommer få smaka, han kommer få ett krig.

Hur små marginaler är det mellan vinst och förlust?
– Uppenbarligen är det väldigt små marginaler. Ett misstag, en avslappning och man missar läget och han attackerar istället. I det stående kan ett slag avgöra matchen som gör att man somnar, det är små marginaler.

Vad gör dig till en vinnare Lisebergshallen på The Zone FC 13?
– Allt! Hela min personlighet Jag är här för att bli bäst. Han ska inte ta det ifrån mig. När domaren säger fight gäller det att fokusera och helt enkelt gå in och krossa.

Fight Card:

-83,9 Kg : August Wallén Vs. TBA
-65,8 Kg : Rafael Macedo da Silva vs TBA
-77,1 Kg : Erik Carlsson Vs. TBA
-77,1 Kg : Niclas Danielsson Vs. TBA
-77,1 Kg : Per Franklin Vs. TBA

The Zone Fighting Championship:

The Zone Fighting Championship är en serie av professionella MMA-event i Göteborg. Den 26 april 2014 går galan The Zone FC 13 – ‘Tough Luck’ i Lisebergshallen. Förvänta dig spektakulära matcher mellan svenska eliten och utländska fighters.

Biljetter: Biljettforum

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer