Artikel

Intervju och presentation av PO Lindvall

Fightermag presenterar PO Lindvall som ny skribent. Här kommer en kort presentation och intervju med Lindvall.

Berätta lite mer om din kampsportbakgrund!

– Jag började med Ju Jutsu, Judo och Karate 1971, för att 1980 gå över till Thai och Kickboxing.

Du var med och grundade Slagskeppet, berätta!

– Jag var grundare av Slagskeppet ‘Original’ 1977 kom jag hem från Japan och startade en Shorinji Ryu Renshinkan Karate klubb. 1980 övergick vi till att träna Thai och Kick-boxing och först 1985 tog vi namnet Slagskeppet.

Vilka tränade du på den tiden?

– Jag var tränare t.o.m. 1999 då jag lämnade Slagskeppet och jag var mental coach till de flerfaldiga världsmästarna Jörgen Kruth och Martin Holm (RIP). Martin nämner jag och kommer att nämna för att vårda hans minne och förhoppningsvis påminna andra om vilken förebild han var. Något Jörgen klarar av alldeles själv med sina övertygande meriter och som landslagstränare.

Vad har du för graderingar i kampsport?

– Jag har följande graderingar: Kick-Boxing 6 dan, Shidokan Shin Kakato Jutsu Karate 5 dan, Shorinji Ryu Renshinkan Karate 2 dan.

Vad bygger du dina texter på?

– De jag skriver om bygger på vetenskaplig grund, beprövad erfarenhet och alla de lärdomar jag fått av att jobba med en massa mycket framgångsrika idrottare, tränare, ledare och även medarbetare och ledare i företag.

Varför är det här ämnesområdet viktigt för dig?

– Delvis för att jag tycker det här ämnet är otroligt intressant och kul att jobba med och skriva om. Jag hoppas givetvis också att fler utövare, klubbar, tränare och ledare skall bli intresserade av att integrera det mentala perspektivet i sina verksamheter.

Läs PO Lindvalls första artikel om att prestera i Kampsport på hög nivå.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer