Nyhet

Se Skoglunds titelförsvar och Braekhus boxas på lördag

På lördag går Nordic Fight Night på Arena Nord i Fredrikshamn, obesegrade Erik Skoglund försvar EU-bältet i lätt tungvikt.

Galan sänds på TV10 / Viaplay med start 21.00. På galan tävlar även Cecilia Braekhus.

Erik Skoglund, 22, är än så länge obesegrad genom sin proffskarriär. Nu är det dags att för första gången försvara EU-bältet i lätt tungvikt som han erövrade i höstas.

Utmanaren är den spanske mästaren, Adasat Rodriguez, 27.

– Han är en tuff kille som går framåt, men jag tror att han passar mig rätt bra. Självklart är han farlig, men jag tror inte att han kan slå mig, säger Skoglund.

Med sitt fläckfria record har Erik Skoglund stadigt marscherat upp för rankingen. I fjol fick han sin första titelchans, när han och danske veteranen Lolenga Mock gjorde upp om det vakanta EU-bältet i lätt tungvikt. Skoglund vann på poäng efter att tidigt i matchen skakats rejält.

– Det var en viktig erfarenhet. Jag fick en hård smäll på hakan men kunde ändå fortsätta, hålla mig till matchplanen och vinna klart på poäng, säger Skoglund till sauerlandpromotion.com.

Boxas på galan gör även norska världsmästaren Cecilia Braekhus. Utmanaren heter Myriam Lamare och kommer från Frankrike.

Under kvällen kommer TV10:s tittare även få se en av världens hetaste boxningsstjärnor, Gennadij Golovkin, 31, kliva upp i ringen mot ghananen Osamanu Adama, 33. IBO:s och WBA:s mellanviktsbälten står på spel.

Kommentatorn Magnus Dahlborn gästas av svenska boxningslöftet Oscar Ahlin, som gör debut som expert. Ahlin är obesegrad som proffs och boxas, precis som Skoglund, för tyska Team Sauerland.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer