Nyhet

Martin Kampmann tar en paus

Martin Kampmann är utbränd säger han och efter 10 år som fighter tar han en paus. Men han lovar att han kommer tillbaka. Det är inte dags att pensionera sig än.

Kampmann var första nordbo i UFC och han har hängt med i toppen under hela sin karriär och han har ett record på 20-7. Han bjuder alltid upp till kamp och har ett bra allround game som gör att han är farlig även för grapplingspecialister.

Han har tävlat i UFC sedan 2006 och har klättrat i rankingen och även gått en main event mot Carlos Condit på UFC Fight Night 27. Den matchen förlorade han men han hade tidigare slagit Condit 2009.

Nu säger han till MMAjunkie Radio att han tar en liten paus från sitt jobb som professionell MMA- fighter.

”Jag har haft en hel del tuffa matcher, och även de som jag vinner, ibland gör jag dem tufft för mig själv” berättar Kampmann för MMAjunkie Radio. ”Jag ska bara ta en lång paus . Ingen brådska med att komma tillbaka i buren. Låta kroppen återhämta sig och läka.”

”Jag ska bara luta mig tillbaka, och när jag känner för att komma tillbaka , kommer jag tillbaka.”

”Jag tycker om att tävla, men jag har mitt 10-årsjubileum som professionell fighter, ” sade Kampmann. ”Jag känner mig lite utbränd just nu. Det är därför jag tar en paus. Jag vill inte komma in dit om jag inte känner för det. Jag älskar träning, jag älskar att fightas, men jag vill ha glöden igen för att gå in. Om jag inte har den, då tror jag att det betyder att jag måste ta en paus.”

Kampmann har en dröm om att få möte GSP innan han lägger av.

”Jag skulle älska att få möta GSP eftersom han har varit på toppen av divisionen så lång tid,” sade Kampmann. ”Han har alltid funnits där, och jag har alltid varit i toppen, men varje gång jag har varit nära en titelmatch har jag typ av fuckat upp.”

”Naturligtvis skulle jag fortfarande älska se den möjligheten , men det ser ut som det aldrig kommer att hända nu.”

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer