Nyhet

Boxning: Anna Laurells comeback på Golden Girl i Borås, samt Livestream!

Ett SM-silver. Sju SM-Guld. Fyrfaldig Nordisk mästare. Ett brons, ett silver och fyra guldmedaljer på Europeiska mästerskapen. Ett silver och två Världsmästarguld samt kvalificerad till OS 2012 och femma i hela tävlingen.

Det är en rätt stor ryggsäck med meriter som Anna Laurell bär med sig in i ringen. Trots detta är det en ödmjuk och glad tjej som arbetar lika hårt utanför ringen som i. Fick tag i Anna kl sex imorse när hon och klubbkamraterna var på väg till The Golden Girl Championship i Borås och fick en kort intervju.

Du gör nu comeback i ringen efter OS. Hur känns det?

Känns jättekul, har saknat boxningen otroligt mycket. Har bara glädje i kroppen just nu.

Hur är formen?

Hyfsad, ingen toppform, hade egentligen inte tänkt boxa förrän till SM i april men eftersom vikten var bra efter jul och boxningen kändes bra förra veckan så kändes det lika bra att dra igång.

The Golden Girl har blivit en rätt stor tävling för damsidan, hur är kvalitén på motståndet?

Jag har ju mycket duktiga Love Holgersson, juniorvärldsmästare och bästa dam på JVM. Hon är grym, så rätt bra kvalité skulle jag vilja säga.

Vem är det största namnet, enligt dig?

I damboxning är Katie Taylor, på Golden Girl, vet inte riktigt, Ida Lundblad, Agnes Alexusson, Love Holgersson och jag. En del bra norskor bland andra Marielle V Hansen och familj sen Sandra Brugger från Schweiz.

Är det någon ”up and coming” boxare som du har ögonen på som kan vara en doldis?

Agnes Alexusson, Ida Lundblad och Katrin Noren (ungdom från vår klubb).

Du mötte under OS talangen Clarissa Shields. Var det ditt tuffaste motstånd i karriären?

Det var tufft på grund av omständigheterna, kände inte att jag fick ut hela min potential i någon av matcherna på OS tyvärr. Shields är grym för att hon är snabb explosiv och har ingen tvekan någonstans. Har dock mött hårdare brudar.

Hur var det att vara en av de första damerna att boxas i ett OS?

Otroligt stort!!!

Vad är planerna för dig efter Golden Girl?

Mitt fokus detta år ligger på att avsluta mina doktorandstudier och planen med boxningen är att jobba mycket med grunderna, tempo och glädjen. Eftersom jag jobbar mycket detta år har jag inte rätt förutsättningar för den återhämtning som egentligen krävs men jag hoppas kunna boxa en hel del och om formen artar sig kommer jag troligen att satsa fullt ut fram till Rio efter årsskiftet. Har redan anmält mig till en tävling i Malmö första helgen i februari.

Har du funderat någonting på proffssidan?

Javisst men jag trivs som olympisk boxare:)

Sista och viktigaste frågan, vad äter du helst efter invägningen?

En rejäl frukost med ägg, gröt och juice!

Anna har inte boxats sedan OS men eftersom reglerna för åldersgränsen har höjts från 34 till 40 år så är hon alltså nu klar för ringaction igen. Tyvärr så är stjärnan Marielle V Hansen inte med i tävlingen i år på grund av sjukdom så vem som kommer bli The Golden Girl är numera lite otippat. Vi önskar alla boxare lycka till i tävlingen!

Och för er som vill se tävlingarna live så tittar ni nedan:

Foto: Scanpix

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer